Horia Georgescu a demisionat din fruntea ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Georgescu FOTO Eduard Ene
Horia Georgescu FOTO Eduard Ene

Horia Georgescu, arestat preventiv pentru 24 de ore, a demisionat din fruntea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Anunţul a fost făcut de avocata sa, Eliza Ene Corbeanu, în direct la postul Realitatea TV.

Cererea de demisie va fi depusă în cursul zilei de astăzi la Senat, for parlamentar care controlează activitatea ANI. . 

Potrivit avocatei sale, Horia Georgescu a demisionat pentru a nu prejudicia imaginea instituţiei. 

Horia Georgescu a fost reţinut, luni, de procurorii anticorupţie, el fiind scos din sediul DNA cu mâinile încătuşate la spate şi urcat într-o maşină cu care a fost dus în Arestul Poliţiei Capitalei.

"Clientului meu i s-au adus la cunoştinţă cele două calităţi, cea de suspect, după care cea de inculpat, şi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru trei fapte de abuz în serviciu. De asemenea, s-a stabilit şi un prejudiciu care, din punctul nostru de vedere, nu este cel real", a declarat Ene, după reţinerea clientului său.

Avocatul a adăugat că Horia Georgescu se declară nevinovat şi urmează să probeze faptul că reţinerea şi viitoarea propunere de arestare preventivă sunt "total disproporţionate" cu scopul măsurilor preventive.

Şeful Agenţiei Naţionale de Integritate a fost reţinut pentru abuz în serviciu. La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, întrebat dacă a luat bani pentru retrocedarea unor imobile la un preţ supraevaluat, preşedintele ANI a răspuns: "Niciodată".

Citeşte şi:

Ce avere are Horia Georgescu, şeful ANI: o casă de 356 de metri pătraţi, două apartamente în Braşov şi Bucureşti, dar şi o datorie de 250.000 de euro

Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale de Integritate, suspectat de abuz în serviciu într-un dosar privind activitatea ANRP

 

Scandalul Bica. Dosar-fulger pentru fosta şefă a DIICOT. Alina Bica a fost trimisă în judecată la doar o lună de la declanşarea cercetărilor

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite