Harghita: Poliţia a întocmit portretul robot al unui posibil criminal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii harghiteni au întocmit portretul robot al suspectului care, în timp ce a încercat să jefuiască un magazin mixt din Odorheiu Secuiesc, a rănit uşor un tânăr care a încercat să-l imobilizeze.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al IPJ Harghita, vineri seara, la ora 17.45, Poliţia Municipiului Odorheiu Secuiesc a fost sesizată telefonic, prin apel la 112, că administratora unui magazin mixt ABC din localitate şi o vânzătoare au fost atacate, în incinta magazinului, de către o persoană necunoscută, transmite NewsIn.

Conform primelor investigaţii ale Poliţiei, atacatorul avea faţa acoperită cu o cagulă şi avea un pistol, cu care le-a ameninţat pe cele două femei, cerându-le să îi dea banii proveniţi din vânzări. La un moment dat, în magazin a intrat un client care, văzând că femeile erau ameninţate cu un pistol, a intervenit şi l-a prins în braţe pe atacator. În timp ce încerca să-l imobilizeze pe agresor, clientul a auzit un zgomot de armă şi a simţit pe frunte o arsură, provenită de la explozia pulberii cartuşului.

Atunci, suspectul a fugit din magazin fără a lua bani sau alte bunuri, iar clientul, A.J., a fost transportat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc pentru îngrijiri medicale. Medicii au constatat că pacientul avea o rană superficială la nivelul frunţii, nefiind necesară internarea.

O echipă complexă din cadrul IPJ Harghita şi Poliţiei Municipiului Odorheiu Secuiesc a efectuat cercetarea la faţa locului, unde au fost descoperite cagula care i-a fost smulsă de pe cap suspectului în timpul scurtei busculade cu administratorul magazinului şi clientul care a intervenit în sprijinul său, precum şi un tub de la arma folosită, cel mai probabil un pistol cu gaze, iar, în urma examinării tubului, specialiştii au stabilit că acesta provine de la un „cartuş orb”, care este folosit pentru efectul zgomotului în simularea împuşcăturii reale.

Potrivit IPJ Harghita, atacatorul este un bărbat de 1,80 – 1,90 metri înălţime, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 25 de ani, ten deschis, faţa ovală, păr şaten şi nas subţire.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite