Haos total în recuperarea banilor din amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai una din cinci amenzi aplicate de Poliţie este achitată, pentru că somaţiile emise de Finanţele Publice se pierd des şi nu mai ajung la cei amendaţi. Zeci de mii de amenzi neplătite sunt trimise la domiciliul din acte al celor sancţionaţi, însă aceştia nu mai locuiesc, în fapt la adresa din documente.

Poliţiştii au dat degeaba mii de amenzi anul trecut. Doar o amendă din cinci a fost plătită. Poliţia Comunitară Timişoara a amendat peste 18.000 de persoane. Însă doar 3.500 dintre amendaţi şi-au plătit sancţiunile.

Restul de 14.500 de procese-verbale au fost trimise angajaţilor primăriilor, care au misiunea de a recupera banii. „Doar 30% dintre amenzile neplătite au ajuns la Primăria Timişoara. Restul amendaţilor sunt din alte judeţe şi procesele-verbale au ajuns la primăriile de domiciliu, care trebuie să recupereze banii”, a spus Dana Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare.

Prostituatele, cele mai sancţionate

Primăria Timişoara are 85.000 de amendaţi, de la care trebuie să recupereze bani. Peste 4.000 de amenzi au fost adunate doar de prostituatele din Timişoara, iar cerşetorii au acumulat 2.000 de amenzi. Direcţia Fiscală se ocupă şi de monitorizarea plăţii amenzilor aplicate de Poliţia Rutieră, Poliţia Comunitară, Jandarmerie, Poliţia de Frontieră, R.A.T.T.

Inspectorii Direcţiei Fiscale susţin că 60 % din somaţiile trimise la domiciliu amendaţilor se întorc înapoi. „Le trimitem somaţii, cu confirmare de primire, la domiciliul din buletin. Însă datele nu sunt actualizate. Între timp oamenii s-au mutat sau au plecat din ţară”, a explicat Adrian Bodo, şeful Direcţiei Fiscale din primărie. Acesta susţine că executările silite pentru recuperarea banilor sunt dificile, pentru că sumele care trebuie recuperate sunt mici.

Şoferii îşi achită rar amenzile

Doar între 15 şi 20% dintre amenzi se plătesc, spun reprezentanţii primăriei. Poliţia Rutieră Timiş, cu 25.500 de procese-verbale încheiate, deţine locul fruntaş la amenzi care trebuie recuperate de Primăria Timişoara. Pe locul doi este Poliţia Comunitară, care a rămas cu 21.000 de amenzi neplătite, din anii 2007 şi 2008. 

Locul trei este ocupat de secţiile de Poliţie, cu 14.000 de procese-verbale aflate în urmărire, încheiate anului trecut. Jandarmii timişoreni au dat degeaba 10.000 de amenzi, ocupând locul patru, iar pe cinci se află amenzile RATT, cu 8.500 de procese-verbale neplătite. La egalitate, pe ultimele două locuri la capitolul amenzi nerecuperate este Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri şi Poliţia de Frontieră Timiş, fiecare cu 2.500 de procese-verbale neachitate.

85.000 de amenzi aplicate în Timişoara au rămas neachitate din 2008.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite