Hans Klemm, la trei ani după Colectiv: Nu m-aş fi aşteptat ca lupta anticorupţie să fie slăbită. SUA sunt foarte îngrijorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hans Klemm Foto US Embassy
Hans Klemm Foto US Embassy

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, prezent miercuri la Memorialul dedicat victimelor tragediei din Colectiv, a declarat că nu s-a aşteptat ca lupta anticorupţie să fie „slăbită” şi ca „independenţa justiţiei să fie ameninţată”.

„Nu m-aş fi aşteptat ca lupta anticorupţie să fie slăbită, aşa cum s-a întâmplat recent, ca independenţa justiţiei să fie ameninţată, că va exista un risc şi mai mare ca selectarea procurorilor să fie din nou politizată. E ceva ce nu aş fi prezis în urmă cu trei ani (la momentul tragediei Colectiv – n.red.)”, a spus miercuri ambasadorul american Hans Klemm, prezent la Memorialul dedicat victimelor de la Clubul #Colectiv.

”Fără îndoială, ca ambasador american, e un motiv de mare îngrijorare pentru mine personal, pentru ambasada mea, dar şi pentru Statele Unite”, a mai spus ambasadorul Klemm, potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei SUA.

Diplomatul american a rememorat solidaritatea pe care a văzut-o după tragedie, din partea populaţiei şi a ţărilor prietene României, dar şi emoţia generată de hotărârea românilor de a se opune corupţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite