Halucinantele denunţuri ale Alinei Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu

Halucinantele denunţuri ale Alinei Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu

Alina Măgureanu Foto Eduard Enea/Adevarul

Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, a suprins opinia publică printr-o serie de denunţuri depuse la DNA în care apar nume grele din politică şi finanţe. Primul director al SRI ar fi obţinut în 2009, în urma unor intervenţii, un credit de aproape 3 milioane de euro, cu ajutorul lui Mugur Isărescu. În denunţuri apar numele lui Traian Băsescu, Crin Antonescu, dar şi al milionarilor Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alina Petre s-a prezentat miercuri la DNA Ploieşti, spunând că nu poate dezvălui de ce s-a prezentat, că „îi este frică“ şi speră ca „statul şi legea să o protejeze“. Alina Petre nu a vrut să dezvăluie nici la ieşirea de la DNA motivele pentru care a ajuns la sediul instituţiei din Ploieşti, spunând că nu vrea să influenţeze ancheta. Florin Ghiulbenghean, presedintele Fundatiei EurHonest, a spus că este vorba despre mai multe ameninţări şi presiuni făcute asupra fostei nore a lui Virgil Măgureanu, iar acestea ar avea legătură cu dosarul „Romprest”.

Miercuri dimineaţă, Alina Petre postase un mesaj pe contul său de facebook, intitulat „Presiunile şi manipularea Famigliei continuă!”. Printr-o acţiune securistă scârboasă, se încearcă amestecarea vieţii mele private cu denunţurile pe care le-am depus la Direcţia Naţională Anticorupţie. Doresc să precizez că sunt o persoană care îşi asumă 100% ceea ce face, iar denunţurile mele sunt legate strict de perioada în care am făcut parte din acea familie şi nu au legătură cu alte persoane. În acest demers am fost sprijinită de DNA şi Fundaţia EurHonest. Decizia de a le depune a fost luată în conformitate cu legea, o eventuală nedepunere ar fi fost o încălcarea a acesteia” a ţinut să precizeze aceasta.

Lista VIP-urilor din denunţuri

La începutul săptămânii, Alina Petre a depus la DNA- Sediul central, mai multe plângeri ce îi viza pe Virgil Măgureau, fost director al Serviciului Român de Informaţii, Crin Antonescu, în calitate de fost preşedinte interimar al României, Adina Vălean, eurodeputat, soţia lui Crin Antonescu, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu, oameni de afaceri, Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului Teleorman, Gheorghe Mihai, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, Elena Brânduşa Gheorghe, judecător la Tribunalul Bucureşti şi Vasile Cimpoeru, primarul oraşului Bragadiru.

"Subsemnaţii Măgureanu Alina Ioana şi Ghiulbenghian Florin Mihai prin prezenta dorim să aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că în data de 14 Martie 2016 am depus la Direcţia Naţională Anticorupţie - Bucureşti mai multe plângeri penale, vizând infracţiuni extrem de grave comise de mai mulţi cetăţeni români în ultimii 10 ani", scrie în adresă, pe care este trecută Fundaţia Europeană pentru Bună Guvernare şi Prevenirea Corupţiei (EurHonest).

 

Plângerea 1: Codruţ Marta a fost ucis

Prima plângere Alina Petre a făcut-o împotriva afaceriştilor Dragos Dobrescu- acţionar la Romprest, Elan Schwartzenberg şi a unui ofiţer SRI, al cărui nume nu a fost dezvăluit. Dobrescu şi Schwartzenberg erau acuzaţi de instigare si posibila complicitate la omor calificat, constituire de grup infractional organizat in vederea evaziunii fiscale cu consecinte deosebit de grave, dare de mita, trafic de influenta, cumparare de influenta, finantare ilegala de campanie electorala, obtinerea si utilizarea de informatii secrete de stat secrete de serviciu sau nepublice.
Cele mai grave acuzaţii privesc cazul lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al fostului şef al ANAF-ului, Sorin Blejnar. Fostul soţ al Alinei Petre, marian Măgureanu, ar fi avut mai multe discuţii cu Schwartzenberg şi Dobrescu despre acesta.

„Atmosfera de la masă a fost tensionată datorită acestor discuţii, mai ales din momentul în care Dobrescu Dragoş a declarat că Marta Codruţ trebuie să fie lichidat şi a precizat că urmează să îngroape cadavrul într-o pădure, precizând textual: “Băi, ăsta acum se joacă cu noi? I-am dat mână liberă şi el acum se apucă să ciripeascp? Gata, Codruţ trebuie să dispară! Şi ştiu şi pădurea unde să-l îngropăm.”

La câteva zile dupa această petrecere, soţul meu Măgureanu Marian a venit acasă extrem de şocat şi mi-a declarat că Dobrescu Dragoş si Schwartzenberg Elan sunt extrem de periculoşi, că ştie că l-au lichidat deja pe Marta Codruţ şi că l-au îngropat într-o pădure, exact asa cum şi declaraseră la masa respectivă şi mi-a precizat că nu se astepta la aşa ceva şi a avut impresia la acel moment că cei doi glumesc. După alte câteva zile s-a anunţat oficial în presă dispariţia lui Marta Codruţ, ceea ce mi-a întărit convingerea că cei doi, Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan, sunt ordonatorii asasinatului”, sursa: denunţul Alinei Petre.

De asemenea, femeia a arătat că Dobrescu şi Schwartzenberg ar fi fost protejaţi de Sorin Blejnar, Victor Comăniţă- fost şef al Vămilor, Horaţiu Tică, sotul Adelei, sefa de cabinet a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, si din partea lui Moldoveanu Daniel, consilier prezidential si coordonatorul Centrului National de Informatii, structura din cadrul Presedintiei Romaniei care se ocupa cu coordonarea tuturor serviciilor secrete din Romania. Afaceriştii s-ar fi ocupat şi de colectarea de bani, de ordinul milioanelor de euro, pentru campania electorală a lui Traian Băsescu.

Reacţia lui Traian Băsescu

Traian Băsescu a reacţionat şi a spus că o va da în judecată pe Alina Petre. E prea mult deja să arunci cu astfel de calomnii şi să susţii că şeful unui stat ştia de o crimă şi o tăinuia. Cu siguranţă o voi da în judecată pe Alina Magureanu”, a declarat Băsescu, la B1 TV. Ulterior el a postat pe facebook: "O fostă doamnă Măgureanu, supărată după divorţ, mă amestecă în poveştile dubioase ale anturajului mafiot în care se pare că a trăit, "crezând" că eu, Preşedintele României, aş fi ştiut despre presupusa ucidere a unui oarecare Codruţ Marta. Nu m-aş mira să "creadă" că ştiam şi despre uciderea Elodiei. Trăiască libertatea de exprimare pe care o susţin!".

Plângerea 2: "Intervenţiile" lui Isărescu

A doua plângere  Alina Petre a făcut-o împotriva fostului său socru, Virgil Măgureanu, Mugur Isărescu- guvernatorul BNR, a lui Gabriel Marinescu- director general la Afinul, Ramona Şuteu- expert contabil si de director general al SC IQ Consulting PAS Group SRL şi împotriva unui angajat de la firma Afinul.

Acuzaţiile: Virgil Magureanu Virgil pentru cosntituire de grup infractional organizat, fals intelectual si uz de fals in acte publice, trafic de influenta, cumparare de influenta, spalare de bani si comercializarea de produse alterate, Mugur Isărescu pentru trafic de influenta.

În acest caz este vorba de un proiect al lui Virgil Măgureanu, de a face o fabrica de procesare a prunelor si altor fructe de padure in Giurtelecul Hododului. In acest sens ar fi inceput demersurile in vederea obtinerii de fonduri europene nerambursabile in valoare de 2 milioane de Euro pentru firma sa, S.C. Afinul SRL.

“In vederea asigurării cofinanţării necesare finalizării proiectului, Măgureanu Virgil i-a solicitat lui Isărescu Mugur Constantin să intervină la conducatorii băncilor Veneto Banca (cumparată ulterior de Unicredit Tiriac Bank) şi Banca Transilvania, astfel încât să i se aprobe sumele necesare, în valoare de 2 milioane de euro. Subsemnata Măgureanu Alina Ioana am asistat personal la câteva discuţii telefonice între Măgureanu Virgil şi Isărescu Mugur Constantin având ca subiect aceste solicitari", sursa: denunţul Alinei Petre.

"Din cunoştintele mele, ulterior discutiilor cu Isarescu Mugur Constantin, Magureanu Virgil si-a exprimat satisfactia privind rezultatul interventiilor, explicandu-ne mie si sotului meu ca Isarescu Mugur Constantin i-a sunat personal pe preşedinţii a doua bancii si ca in cateva zile i s-a rezolvat favorabil solicitarea de credite. Nu am cunoştinţă despre vreo sumă de bani sau alte cadouri pe care Magureanu Virgil le-ar fi dat lui Isărescu Mugur în schimbul acestor interventii”, sursa: denunţul Alinei Petre.

Intervenţiile lui Virgil Măgureanu la Mugur Isărescu ar fi continuat şi cu alte ocazii, cum ar fi pentru o rescadenţare a creditului. "Nu comentăm lucruri care nu sunt finalizate", a declarat, al Pro TV, consilierul lui Mugur Isărescu, Adrian Vasilescu.

Plângerea 3: Apartament pentru Crin

A treia plângere Alina Petre a făcut-o împotriva senatorului Crin Antonescu şi a soţiei acestuia, europarlamentarul Adina Vălean, a foştilor socri,  Maria şi Virgil Măgureanu, a fostului soţ, Marian Măgireanu, a primarilor Andrei Chiliman şi Sorin Oprescu, a afaceriştilor Elan Schwartzenberg, Dragoş Dobrescu şi Ion Andrei Biriş.
Acuzaţiile Alinei Petre: “Avem suspiciuni rezonabile ca cei doi membri ai familiei Antonescu, Antonescu George-Crin-Laurentiu si Valean Adina-Ioana, enumerati mai sus, se fac vinovati de aderarea la un grup infractional organizat, fals intelectual si uz de fals in acte publice, fals intelectual si uz de fals in declaratiile de avere si de interese, instigare la uz de fals in raportul de evaluarea al apartamentului, spalare de bani, primire de foloase necuvenite, trafic de influenta, deturnarea licitatiilor publice, solicitare de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu al primarului sectorului 1 Buucresti, Chiliman Andrei, cat si a Primarului General al Capitalei, Oprescu Sorin”

Este vorba de un bloc contruit de foştii săi socri pe strada Zăgazului din Bucureşti.
“In vederea finantarii constructiei, familia Magureanu Maria si Virgil au contractat un credit de la BRD Group Societe Generale SA in valoare de 2.800.000 Euro. Respectivul credit a fost obtinut prin trafic de influenta la nivelul conducerii Bancii Nationale a Romaniei, prin apelarea la vechea cunostinta a lui Magureanu Virgil, numitul Isarescu Mugur Constantin, in acel moment Guvernator al BNR”, sursa: denunţul Alinei Petre.

“In urma presiunilor exercitate de Dobrescu Dragoş şi Walter Florian, Măgureanu Marian, având acordul lui Măgureanu Maria şi Virgil, a decis vânzarea apartamentelor către Antonescu George-Crin-Laurenţiu şi Vălean Adina-Ioana la o valoare mult sub preţul de piaţă (valoarea fiind diminuată cu circa jumătate), urmând ca diferenţa de preţ până la valoarea reală să fie achitată de Romprest indirect, prin achiziţionarea unui apartament în acelaşi imobil dar la o valoare supraevaluata, astfel încât să compenseze pierderea financiară, cumpărare ce s-a şi realizat ulterior”, sursa: denunţul Alinei Petre.

„Nu am habar – aflu de la dumneavoastră de această aberaţie. Nici n-o cunosc (pe Alina Măgureanu – n.r.), dacă nu cumva suntem sau am fost vecini în blocul în care locuim. Nici n-o cunosc măcar – vă spun: n-am cunoscut-o pe doamna respectivă şi n-am absolut habar de toate chestiile astea. Şi, bineînţeles, orice astfel de acuzaţii sunt aberante şi lipsite de temei”, a declarat, pentru psnews.ro, Crin Antonescu.

Plângerea 4: Bani de la Irina Socol

A patra plângere Alina Petre a făcut-o împotriva fostului socru, Virgil Măgureanu, a afaceristei irina Socol- cea care controlează Siveco şi a avocatei Lucia Muşat.
Alina Petre: Avem suspiciuni rezonabile ca Magureanu Virgil se face vinovat de infractiunile favorizarea faptuitorului, compromiterea intereselor justitiei, deturnarea licitatiilor publice, trafic de influenta si cumparare de influenta.

Plângerea are legătură cu arestarea Irinei Socol., în luna septembrie 2014.
“D-na Muşat Lucia l-a informat pe Măgureanu Virgil referitor la conţinutul declaraţiilor date de Socol Irina la parchet, l-a anunţat că printre actele ridicate de politisti la percheziţie se aflau mai multe înscrisuri privitoare la plăţi făcute în decursul anilor de către SIVECO SA, la ordinul d-nei Socol Irina, către Măgureanu Virgil şi firma acestuia, ProRomania Consult SRL, şi l-a prevenit în legătură cu faptul că urmează ca parchetul să dispună audierea lui Magureanu Virgil în cazul SIVECO. In cursul acelei nopti, Magureanu Virgil a ordonat celor două salariate ale sale [...] să caute toate actele referitoare la tranzacţiile efectuate cu SIVECO SA în decursul anilor şi să le completeze, astfel incat sa se creeze aparenta unor tranzactii legale intre cele doua societati”, sursa: denunţul Alinei Petre.

În realitate, spune femeia, firma lui Măgureanu nu ar fi prestat niciun serviciu pentru Siveco, totul fiind fictiv.
“De asemenea, în cursul mariajului cu Măgureanu Marian, am luat la cunostinţă direct de faptul că Socol Irina dădea familiei Măgureanu sume de bani ca răsplată pentru diverse intervenţii ale lui Măgureanu Virgil la autorităţi ale statului român şi am şi asistat în câteva rânduri, când mă aflam împreună cu soţul meu în casa socrilor mei, la efectuarea unor astfel de plăţi”, sursa: denunţul Alinei Petre.

“Am cunostinţă de faptul că Măgureanu Virgil a discutat direct cu Băsescu Traian în legatură cu rezolvarea acestor aspecte, lucru care l-a povestit în cursul întâlnirilor cu Socol Irina, iar aceasta a fost extrem de satisfacută de rezolvarea rapidă a problemelor de la Primăria Bucureşti”, sursa: denunţul Alinei Petre.

Plângerea 5: Primari incompatibili, protejaţi

Cea de-a cincea plângere făcută de Alina Petre este împotriva lui Dan Carmen Daniela, prefect al Judetului Teleorman, Iancu Gigi Dorinel, sef serviciu juridic in cadrul Institutiei Prefectului - Judetul Teleorman, Chelu Andreea, secretar al comunei Nenciulesti, judetul Teleorman şi Georgescu Ion, secretar al comunei Olteni.

În esenţă este vorba de modul în care Prefectura nu ar fi  emiis ordinal de încetare a mandatului de primar, în cazul lui Marcusanu Emil, primarul comunei Olteni- care ar fost condmnat definitive la un an de închisoare cu suspendare şi a lui Vilcu Sandu, primarul comunei Nenciulesti, judetul Teleorman,care ar fi fost  declarat incompatibil de Curtea Supremă.

“Reclamaţii Chelu Andreea si Georgescu Ion au declarat angajaţilor celor două primării unde îşi desfasoară activitatea că au fost contactaţi de către reclamatul Iancu Gigi Dorinel şi de către Dan Carmen Daniela, prefect al Judeţului Teleorman, şi li s-a solicitat sa nu intocmeasca respectivele referate, fiind asigurati ca nu vor pati nimic, mai ales prin prisma protectiei promise de catre Dragnea Liviu, fost Preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, fost vice-prim-ministru şi actual Preşedinte al PSD. Menţionăm de asemenea că în ultimele 2 luni reclamaţii Iancu Gigi Dorinel şi Dan Carmen Daniela au comunicat celor doi secretari ai primăriilor de comună faptul că există o înţelegere între Dragnea Liviu şi Dancu Vasile, vice-prim-ministru în Guvernul României, în sensul protejării celor 4 reclamaţi, astfel încât, prin influenţa exercitată, să fie favorizat în alegerile locale PSD-ul şi, mai ales, să fie evitate demiterea şi tragerea la răspunderea penala a celor 4 reclamaţi”, sursa: denunţul Alinei Petre.

Plângerea 6: Protecţie contra asfaltare

Cea de-a şasea plângere făcută de Alina Petre este împotriva lui Gheorghe Mihai, prim-procuror, Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov, Gheorghe Brindusa-Elena, judecatoare, Tribunalul Bucuresti şi Cimpoieru Vasile, primarul orasului Bragadiru.

“În anul 2012, familia Gheorghe s-a mutat in imobil, unde locuieste si in prezent fara acte legale. Pentru a putea locui in conditii decente in acel imobil au solicitat primarului Bragadiru, numitul Cimpoieru Vasile, sa le asfalteze drumul privat de acces in imobil. Acesta a fost de acord si a executat lucrarea de asfaltare, cu toate ca drumul se afla pe teren proprietate privata. Ca proba, anexam la prezenta poze ale drumului asfaltat pana la usa imobilului. In schimb, exista suspiciuni ca Gheorghe Mihai a “protejat” anumite afaceri ale primarului Cimpoieru Vasile prin nelucrarea si/sau casarea unor dosare penale care il priveau direct. Facem dovada celor afirmate cu poze ale drumului privat de acces catre imobilul detinut de familia Gheorghe, Mihai si Brindusa-Elena., sursa: denunţul Alinei Petre.

Femeia arată că familia Gheorghe s-ar fi racordat la reţeaua de curent electric fara a incheia contractul obligatoriu de furnizare electricitate cu ENEL, contract care, de altfel, nici nu putea fi incheiat in lipsa documentelor ce atestau constructia legala a imobilului si regimul proprietatii acesteia

“De asemenea, după cum este de notorietate publică, Gheorghe Mihai este membru al unei asociatii declarata de utilitate publica, Asociatia Marea Loja Nationala din Romania. In cadrul respectivei asociatii Gheorghe Mihai a detinut calitatea de Maestru Venerabil al uneia dintre loji, calitate in care a strans cotizatii si a efectuat plati, in numele si pentru membrii respectivei loji. Din consultarea declaratiilor de interese, rezulta clar omisiunea de a declara apartenenta sa la aceasta organizatie, ocazie cu care a incalcat prevederile exprese din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor”, sursa: denunţul Alinei Petre.

Povestea Alinei Petre

Alina Petre a devenit doamna Marian Măgureanu în 2004. Cei doi au o fiică adolescentă. Mariajul nu a fost însă unul fericit, iar de un an durează epopeea divorţului. Nora lui Virgil Măgureanu a mărturisit recent că a fost victima violenţei domestice timp de mai mulţi ani.

”M-am lăsat bătută şi la propriu, şi la figurat şi cred că foarte puţine femei trec prin ce am trecut eu. Nu-mi doresc ca fetiţa mea să aibă drept exemplu de normalitate ceea ce se întâmplă acum. Nu mi-am dorit să ajung să-mi spăl rufele în public, dar cred că exemplul meu va ajuta şi pe alţii. Suntem crescuţi în comunism, cu frica în sânge, cu televizorul oprit şi fără acces la apă caldă. Eu aleg să trăiesc altfel şi să spun lucrurilor pe nume”, a scris Alina pe contul ei de Facebook.

Încercările Alinei de a rezolva această problemă la poliţie au eşuat. Se pare că influenţa celebrului ei socru a fost prea mare pentru ca reclamaţiile ei să fie luate în considerare. ”M-am dus bătută la secţia 2 de Poliţie, cu copilul de mână. Mi s-a spus să-mi rezolv singură problemele. Am cerut ordin de protecţie şi mi s-a spus că nu ştiu cu cine mă pun. Îmi este foarte frică. Am primit ameninţări cu moartea pe stradă. Mie mi s-a demonstrat până în acest moment că familia Măgureanu reprezintă legea şi pot să aduc proble”, a declarat nora lui Virgil Măgureanu la postul de televiziune B1. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: