Haideţi să ne luăm de mână să ne gazăm împreună!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Demonstraţie gaze lacrimogene FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Demonstraţie gaze lacrimogene FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Jandarmii, mândria ţării, ne-au oferit un moment de senzaţie: s-au autogazat. Au vrut să arate poporului că nu e nimic periculos în substanţele iritante pe care le au în dotare şi că acuzaţiile despre nocivitatea acestora sunt false.

Nu-i nicio problemă, spun reprezentanţii Jandarmeriei, să inhalăm aceste substanţe. Iată o veste bună… pentru huliganii din galeriile de fotbal. Ce mai fugeau săracii când se dădea cu cartuşele lacrimogene. Acum află că, de fapt, totul era o păcăleală. Gazele iritante nu făceau niciun rău, iar jandarmii, duşmanii lor de o viaţă, au demonstrat acest lucru pe pielea lor.

Poate Jandarmeria ar trebui să lanseze şi un nou slogan: „Haideţi să ne luăm de mână să ne gazăm împreună!“, dacă tot spun că nu sunt nocive lacrimogenele. O astfel de campanie acum, în anul Centenarului, ar fi un succes fenomenal. Dăncilă şi toţi membrii Guvernului ar putea să danseze de 1 Decembrie „Hora Unirii“ în Piaţa Victoriei, iar jandarmii aflaţi în dispozitiv să-i păzească ar putea să arunce gaze lacrimogene în ei, doar de dragul spectacolului, pentru atmosferă. Mai mult, maestru de ceremonie ar trebui să fie eminenţa cenuşie a sănătăţii româneşti Raed Arafat, cel care ne dădea asigurări că gazele folosite la mitingul Diasporei sunt conforme cu „standardele internaţionale“ şi că nu sunt aşa de periculoase precum spun „părerologii“. Până una alta, avem un deces cu semne de întrebare al unui om care a inhalat gaze la mitingul din 10 august.

Pe logica demonstraţiei cu gazele, propun Jandarmeriei să facă şi un alt experiment: să demonstreze că pulanele date în cap nu fac rău, ci dimpotrivă, cresc gradul de sănătate şi de inteligenţă al persoanelor lovite.

Aşteptăm, deci, ca în zilele următoare şefii acestei arme să-şi pună subordonaţii să se lovească cu pulanele din dotare în cap, cine ştie, poate avem o surpriză la următoarele teste de inteligenţă din cadrul instituţiei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite