Hacker suspectat că a spart mai multe site-uri ale Patriarhiei Române, prins de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un hacker, suspectat că a spart mai multe site-uri care aparţin Patriarhiei Române în cursul anului trecut, a fost prins de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate (DCCO), în urma unei anchete coordonate de procurorii DIICOT, potrivit unor surse judiciare.

Susele citate au precizat că suspectul este Radion Tudos, cetăţean român, din Bucureşti, care anul trecut ar fi spart site-urile www.basilica.ro şi www.patriarhia.ro.

"La data de 11 martie, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au efectuat o percheziţie, pe raza municipiului Bucureşti, la domiciliul unei persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Poliţia Română.

Bărbatul este suspectat că anul trecut ar fi reuşit să modifice datele conţinute de unele site-uri ale Patriarhiei.

După ce a fost audiat mai multe ore la sediul DIICOT, anchetatorii au hotărât cercetarea lui Radion Tudos sub control judiciar pentru 60 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite