Guvernul vrea ca ziua de 10 decembrie să fie liberă pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Guvernul vrea să declare liberă  ziua de 10 decembrie FOTO Arhivă Adevărul
Guvernul vrea să declare liberă  ziua de 10 decembrie FOTO Arhivă Adevărul

Guvernul vrea să declare ziua de luni, 10 decembrie 2012, drept zi liberă în universităţi pentru ca studenţii să poată vota la alegerile parlamentare.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a cerut Guvernului să le accepte studenţilor să lipsească de la cursuri în ziua de după duminica alegerilor. Motivul invocat  este că mulţi dintre ei învaţă în alte oraşe şi le-ar fi foarte greu să meargă la vot în oraşul de domiciliu şi să se întoarcă la facultate pentru prima zi de studiu a săptămănii.

Guvernul a luat în calcul această posibilitate şi  vrea să declare ziua de luni, 10 decembrie 2012, drept zi liberă în universităţi, astfel încât studenţii care învaţă în alte zone decât cele de domiciliu să aibă posibilitatea să voteze la alegerile parlamentare în localităţile lor şi să poată reveni în timp util, marţi, la cursuri.

„Stroe (n.r. - Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe) a sunat-o pe doamna ministru (n.r. - Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei) să vadă dacă este posibil şi înţeleg că ar fi posibil (n.r. - ca ziua de luni, 10 decembrie, să fie liberă).  Este vorba de studenţii care nu stau în oraşul în care este universitatea şi care vor să meargă să voteze. Nu îmi doresc decât să voteze cât mai multă lume, pentru că este un vot important. Nu spun cu cine, important este să voteze", a spus premierul Victor Ponta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite