Guvernul dă undă verde cursurilor în limba maghiară la UMF Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UMF Târgu Mureş îşi păstrează secţiile actuale
UMF Târgu Mureş îşi păstrează secţiile actuale

Proiectul hotărârii prin care la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş sunt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară la Medicină, Farmacie şi Asistenţă medicală generală a fost inclus pe agenda pregătită pentru şedinţa de marţi a Guvernului.

UPDATE 12.20 Proiectul hotărârii prin care la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu-Mureş sunt înfiinţate linii cu predare în limba maghiară a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului, informează Mediafax.

Actul normativ prevede că universitatea va avea linii cu predare în limba maghiară la specializările Medicină, Farmacie şi Asistenţă medicală generală, pentru 325 de studenţi, şi în engleză la Medicină, pentru 50 de studenţi.

Proiectul de act normativ s-a aflat în dezbatere publică pentru o perioadă de zece zile.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, în urmă cu o săptămână, că, dacă Guvernul va adopta hotărârea pentru înfiinţarea unei facultăţi în limba maghiară la UMF Târgu Mureş, susţinută de UDMR, el este în favoarea depunerii unei moţiuni de cenzură de către USL.

Liderul grupului PSD din Cameră, Mircea Duşa, declarase anterior că opoziţia va ataca în contencios administrativ HG privind UMF Târgu Mureş după publicarea în Monitorul Oficial şi va cere ca aceasta să nu aibă efecte până la pronunţarea pe fond, apreciind că soluţia este cea mai sigură şi simplă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite