Guvernul ar putea aloca o sumă suplimentară pentru restituirea taxei auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxa auto, in diversele ei forme, a fost des contestata
Taxa auto, in diversele ei forme, a fost des contestata

Executivul ar putea aproba, în şedinţa de Guvern, o Hotărâre pentru alocarea unei sume suplimentare din fondul de rezervă pentru taxa auto, a anunţat marţi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, fără a preciza însă despre ce sumă este vorba.

Întrebat dacă s-a încheiat procesul de returnare a taxei auto, Teodorovici a explicat că acesta este în curs, iar suma alocată în urmă cu două săptămâni s-a cheltuit în întregime.

"Este în curs, aşa cum am promis, în funcţie de banii pe care i-am avut şi alocat şi colegii din ANAF au lucrat în acest sens. Este şi acesta un motiv pentru care domnul Mişa (Ionuţ Mişa n.r) nu mai este azi la această direcţie din Finanţe (Direcţia Mari Contribuabili n.r) (...). Vreau să le mulţumesc colegilor din teritoriu care au prelucrat practic ce trebuia să prelucreze Direcţia Mari Contribuabili, adică zeci de mii de decizii de impunere. Şi pentru care ne-am asigurat o sumă acum două săptămâni şi care s-a cheltuit în întregime. Mâine în şedinţa de Guvern este posibil să avem o altă Hotărâre de Guvern pentru alocarea unei sume suplimentare din fondul de rezerva pentru taxa auto. Vedem mâine exact ce sumă", a explicat Teodorovici, la finalul întâlnirii de la Palatul Victoria cu primarul Capitalei şi primarii de sectoare, arată economica.net. El a precizat că Ionuţ Mişa a fost schimbat din funcţie "pe criterii profesionale".

Pe 5 iunie, ANAF anunţa că un număr de 420.000 de contribuabili au primit, în perioada 3 - 5 iunie 2019, suma totală de 700 de milioane de lei reprezentând taxe auto achitată în intervalul 1 ianuarie 2007 - 31 ianuarie 2017.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite