Guvernul a decis crearea unui Comitet care să combată evaziunea fiscală

Guvernul a decis crearea unui Comitet care să combată evaziunea fiscală

Consiliul Interministerial pentru Combaterea Evaziunii Fiscale are drept scop să aducă bani la buget

Primul ministru Emil Boc a anunţat astăzi, la finalul şedinţei de Guvern, că s-a decis crearea Consiliului Interministerial pentru Combaterea Evaziunii Fiscale care are drept scop să aducă bani la buget prin eliminarea fenomenului.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Consiliul va fi o formă de respect pentru banii românilor, dar şi o modalitate de a aduce bani la bugetul de stat", a afirmat Emil Boc.

Citiţi şi:

Legea educaţiei naţionale, rediscutată în Parlamentul României

Consiliul va fi format din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ministerului de Interne, Ministerului Justiţiei şi altor instituţii cu atribuţii în combaterea evaziunii fiscale.

Executivul a mai decis astăzi să continue activitatea consiliului de raţionalizare a cheltuielilor publice.

Emil Boc a mai anunţat că Guvernul a hotărât şi crearea Consiliul Interministerial privind Absorţia Fondurilor Europene, aflat sub coordonarea directă a premierului.

Guvernul a mai decis rediscutarea în Parlament a legii educaţiei. Boc a amintit că judecătorii Curţii Constituţionale au decis, "printr-o decizie unică şi fără argumente", că legea educaţiei nu poate fi promovată prin angajarea răspunderii, ci doar prin dezbatere parlamentară, precizând că Executivul va respecta această decizie.

Emil Boc a anunţat că discuţiile asupra proiectului de lege privind sistemul unitar de pensii vor începe imediat după adoptarea bugetului pe 2010.

Totodată, premierul a arătat că Executivul va urmări introducerea principiilor incluse în proiectul legii responsabilităţii fiscale şi derularea procesului de descentralizare în administraţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările