Guvernul caută un răspuns după promulgarea legii salariilor profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Tăriceanu va face o declaraţie de presă în această seară, iar mâine dimineaţă a convocat o şedinţă extraordinară de guvern. Tema: majorarea salariilor profesorilor prin legea promulgată de preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a anunţat vineri că a promulgat legea care prevede majorarea salariilor cadrelor didactice cu 50%.

"Am considerat că această lege este oportună pentru că, între toate partidele, s-a semnat un pact pentru educaţie, la care s-au raliat trei federaţii sindicale mari", a declarat şeful statului, subliniind că "performanţa fără bani este imposibilă".

Guvernul se reuneşte sâmbătă în şedinţă

Guvernul se va reuni sâmbătă dimineaţa, la ora 10.00, în şedinţă extraordinară, pentru a discuta despre implicaţiile deciziei preşedintelui Traian Băsescu de majorare cu 50% a salariilor profesorilor, au anunţat Mediafax şi NewsIn, care citează surse guvernamentale.

Aflat la Belgrad, primul ministru Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să comenteze decizia preşedintelui.
Purtătorul de cuvânt Camelia Spătaru a precizat că premierul aşteaptă mai întâi promulgarea legii în Monitorul Oficial, iar secretarul general al guvernului Gabriel Berca a declarat că guvernul nu poate majora salariile decât dacă reduce investiţiile.

Şi ceilalţi bugetari vor majorări

Funcţionarii publici îşi respectă calendarul acţiunilor anunţate, respectiv greva generală pe 13 noiembrie, cerând o creştere salarială egală cu a profesorilor, considerând bună decizia preşedintelui de a promulga legea de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice. “Băsescu a luat o decizie bună, este o decizie comună a Parlamentului şi Preşedinţiei. Acum trebuie să vedem ce facem cu administraţia, vom ţine presiunea pe Guvern,”, a declarat Vasile Marica, preşedintele Federaţiei Sed Lex.

La rândul lor, sindicaliştii din sănătate spun că nu renunţă la proteste, ci le vor intensifica. “Dacă Băsescu a promulgat legea de majorare a salariilor profesorilor, şi noi vom menţine tonusul de protest. Aşteptăm oferta ministrului Eugen Nicolăescu din 3 noiembrie", a declarat preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu. Federaţia Sanitas ameninţă cu un miting în Capitală pe 4 noiembrie şi cu greva generală pe 20 noiembrie, aşteptând oferta de majorare salarială promisă ieri de ministrul Eugen Nicolăescu. Sindicaliştii din sănătate cer majorări salariale de 50-60 la sută.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite