Guvernul a aprobat ca fiecare persoană afectată de incendiul de la Institutul „Matei Balş” să primească câte 5.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O pacientă în vârstă de 84 de ani este ultima victimă a incendiului produs la Institutul „Matei Balş„ Foto Inquam Photos/ Octav Ganea
O pacientă în vârstă de 84 de ani este ultima victimă a incendiului produs la Institutul „Matei Balş„ Foto Inquam Photos/ Octav Ganea

Guvernul a aprobat hotărârea privind acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată de incendiul produs la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor.

"A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii, un lucru pe care l-am făcut şi după tragedia de la Piatra Neamţ, prin care se propune acordarea de ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor aparţinătoare victimelor incendiului produs la Institutul de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, soldat, cum ştiţi, cu decesul unor bolnavi şi rănirea altora. Se propune ca familiile celor afectaţi să beneficieze de un ajutor de urgenţă în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată, suma maximă ce poate fi acordată pentru această intervenţie fiind de un milion de lei", a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria.

De altfel, Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre un alt deces în rândul pacienţilor care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti în timpul incendiului din 29 ianuarie 2021.

O pacientă în vârstă de 84 de ani este ultima victimă a incendiului, bilanţul deceselor ajungând la 11. Ea fusese transferată la Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti şi a murit miercuri dimineaţă, a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Totodată, conform sursei citate, în ce priveşte starea de sănătate a pacienţilor afectaţi de incendiu, care au fost transferaţi în alte unităţi sanitare stuaţia este următoarea:

  • Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti: 10 pacienţi în stare stabilă (1 pacient externat în 2 februarie 2021).
  • Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti: 3 pacienţi - 1 pacient intubat pe ATI, 2 pacienţi stabili.
  • Spitalul Universitar de Urgenţă „Elias” din Bucureşti: 4 pacienţi în stare stabilă.
  • Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti: 6 pacienţi. 2 pacienţi în stare gravă (ATI), 4 pacienţi în stare stabilă.
  • Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă (ATI).
  • Spitalul Militar Central din Bucureşti: 2 pacienţi. SMC: 2 pacienţi în secţia ATI, ambii în stare gravă, intubaţi.
  • Spitalul „Witting” din Bucureşti: 2 pacienţi, stare stabilă.
  • Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucureşti: 4 pacienţi - 3 pacienţi în stare stabilă, 1 pacient în secţia ATI, intubat.
  • Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti: 2 pacienţi stare stabilă. 1 pacient va fi externat în cursul zilei de miercuri.
  • Spitalul Monza din Bucureşti: 3 pacienţi în stare stabilă.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite