Guvernul a aprobat clasificarea ţărilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată. Din ce ţări intrăm în România direct în carantină?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO news.ro
FOTO news.ro

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, vineri seară, o hotărâre prin care a fost modificată lista statelor clasificate în cele trei zone (verde, galbenă, roşie), în conformitate cu incidenţa actualizată la nivel internaţional. Pe lista roşie sunt 23 de ţări, în timp ce numărul statelor aflate pe lista galbenă a scăzut la 24.

Având în vedere propunerile Institutului Naţional de Sănătate Publică referitoare la clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de ratele de incidenţă cumulată, "se aprobă clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea şi cu privire la care se instituie măsura carantinei, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre. Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora", se arată în hotărârea nr. 37 a CNSU.

Dintre ţările din zona roşie fac parte: Maldive , Seychelles, Bahrain, Uruguay , Argentina , Costa Rica, Paraguay, Columbia, Trinidad si Tobago, Chile, Suriname, Brazilia, Kuweit, Capul Verde, Nepal, Georgia, Franţa, Bolivia, Lituania, Sint Maarten, India, Africa de Sud , Marea Britanie. 

Vezi aici toate detaliile 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite