Guvernul elimină dreptul de folosinţă gratuită pentru un teren de 5.000 de metri pătraţi aflat în proprietatea Federaţiei Române de Rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executivul a emis luni seară o hotărâre conform căreia dreptul de folosinţă gratuită acordat în anul 2004 Comitetului Olimpic Sportiv Român şi Federaţiei Române de Rugby pentru un teren de 5.000 de metri pătraţi de pe Bulevardul Kiseleff din Capitală, să înceteze, informează Mediafax.

Terenul se află în administraţia Ministerului Afacerilor Externe, iar actualul proprietar ar trebui să-l predea în termen maxim de 30 de zile.

Ca reacţie la ştirea publicată, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat, miercuri, că terenul care face obiectul hotărârii Guvernului nu este cel de la Stadionul Arcul de Triumf, ci un altul.

„Acel teren (n.r. - Stadionul Arcul de Triumf) aparţine Federaţiei de rugby de peste o sută de ani, este inima rugbyului românesc, acolo s-a jucat rugby pentru prima dată. Studenţii români care au făcut studiile în Franţa au adus acest sport în România şi l-au practicat 'la Şosea', cum se spunea pe vremuri. Primarul Bucureştiului de atunci a dat acel teren către federaţia de rugby. S-ar putea să fie vorba de un teren pe care l-am primit în 2004, de la Ministerul de Externe, 50 la sută noi, 50 la sută COSR. Este un teren de care nu am putut să ne folosim, nici nu putem să ne folosim. Am cerut foarte multe autorizaţii, am cerut un PUZ... Am plătit la el doar taxe. A fost primit de COSR şi de FRR pe 49 de ani pentru a face venituri proprii la federaţie şi la comitetul olimpic. Dar nu am putut face nimic pe acel teren pentru că de fiecare dată când am cerut regimul de construcţie pe acel teren, de fiecare dată am primit răspunsuri care ne-au închis. Nu am putut face nimic, dar în fiecare an plătim impozite la el. Este un teren peste drum de Hotelul Pullman, unde întoarce tramvaiul 41. Este un teren pe care nu îl putem folosi”, a declarat, prin telefon, presedintele  Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, la Realitatea TV.

În anul 2004, în timpul Cabinetului condus de Adrian Năstase, s-a hotărât ca terenul în cauză să fie dat în folosinţă gratuită Comitetului Olimpic Român şi Federaţiei Române de Rugby pe o perioadă de 49 de ani.


Citeşte şi:

Vila Dante a fost trecută în domeniul privat al statului, statut care permite închirierea sau vânzarea

Vila Dante, invocată anul trecut în campania electorală pentru referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu ca posibilă locuinţă pentru acesta, a fost trecută recent în domeniul privat al statului, acţiune care permite închirierea sau vânzarea ei, anunţă Mediafax.

Guvernul a aprobat trecerea terenului de la tancodrom în proprietatea municipiului Oradea

În şedinţa de guvern de azi, Guvernul a aprobat o hotărâre privind trecerea terenului de la tancodrom din proprietatea statului în proprietatea municipiului Oradea

Guvernul a inclus în lista pentru privatizare şi câteva spitale din centrul Chişinăului, care deţin terenuri de zeci de milioane de euro

Executivul de la Chişinău urmează să aprobe în şedinţa din 11 septembrie o nouă listă a întreprinderilor scoase la privatizate, ce cuprinde circa 200 de companii şi obiective din proprietatea statului cu o valoare ce poate depăşi un miliard de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite