Grupuri de firme din România cu legături în scandalul Panama Papers, investigate de ANAF

Grupuri de firme
din România cu legături în scandalul Panama Papers, investigate de ANAF

Investigaţia ANAF vizează mai multe firme

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală investighează trei grupuri distincte de societăţi din România în contextul scandalului internaţional Panama Papers.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul de Finanţe, prin secretarul de stat Attila Gyorgy, a răspuns unei interpelări a deputatului independent Liliana Ciobanu, care dorea să ştie de la autorităţi dacă sunt cetăţeni români investigaţi în urma scandalului Panama Papers, potrivit News.ro.

Parlamentarul arată că ANAF a anunţat încă din luna aprilie declanşarea unor investigaţii legate de dosarele în care au fost implicate persoane şi instituţii din România, în scandalul Panama Papers, şi s-a creat un grup de lucru în care sunt implicaţi inspectori antifraudă, inspectori fiscali şi inspectori specializaţi în verificarea veniturilor persoanelor fizice, gestionarea informaţiilor fiscale şi executări silite.

Răspunsul Ministerului de Finanţe precizează că „la nivelul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală sunt în curs de investigare trei grupuri distincte de societăţi, în cazul cărora sunt valorificate aspecte care au consecinţe fiscale identificate în contextul aprofundării analizei documentelor publicate de «The Internaţional Consortium of Investigative Journalists», sub titlul «The Panama Papers»”.

În plus, Ministerul menţionează că „sunt analizate riscurile fiscale cu privire la alte două grupuri de societăţi”.

Finanţele mai arată că „Direcţia Antifraudă utilizează constant, în evaluările de risc, date structurate/ nestructurate existente în mediul online, cu scopul identificării şi/sau al circumstanţierii unor forme de manifestare a riscurilor fiscale”.

Documentele Panama Papers, unde se află firma de avocatură Mossack Fonseca care s-a ocupat de înfiinţarea companiilor offshore, au pus într-o situaţie dificilă politicieni şi oameni de afaceri din întreaga lume.

Documentele oferă detalii privind afacerile secrete a 128 politicieni şi demnitari din întreaga lume. Peste 11 milioane de documente arată cum o industrie globală, formată din case de avocatură şi mari bănci, vinde secrete fiscale politicienilor, evazioniştilor şi traficanţilor de droguri, precum şi miliardarilor sau celebrităţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările