Grupare de traficanţi de persoane din Bacău, destructurată. Interlopii obligau tinerele să se prostitueze în Suedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos
Imagine: Inquam Photos

O persoană a fost reţinută pentru 24 de ore, iar faţă de alta a fost dispusă măsura controlului judiciar, după ce poliţiştii BCCO şi procurorii DIICOT Bacău, au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de persoane şi trafic de minori.

Poliţiştii de la structura de combatere a criminalităţii organizate din Bacău au pus în aplicare, joi, două mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bacău şi 4 mandate de aducere. În urma activităţilor desfăşurate, au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, 250 de euro şi două telefoane mobile.

„Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, în cursul anului 2018, mai multe persoane, membri ai aceleiaşi familii, organizaţi sub forma unei antreprize cu roluri şi  atribuţiuni bine stabilite, derulate în scopul obţinerii de venituri ilicite, ar fi desfăşurat activităţi de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Membrii grupării ar fi racolat, de pe teritoriul României, şi transportat, în mai multe ţări din UE, mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia în folosul lor.

„Tinerele ar fi reclamat faptul că au fost exploatate sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei, fiind transportate pe teritoriul Suediei unde, prin ameninţări şi acte de agresiune repetate, au fost obligate să practice prostituţia. Acestora li s-ar fi reţinut actele de identitate şi li s-ar fi aplicat corecţii fizice”, se mai arată în comunicatul IGPR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite