Grup de terapie pentru supravieţuitorii incendiului din clubul Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supravieţuitorii tragediei din clubul Colectiv pot lua parte la un grup de terapie destinat exclusiv victimelor incendiului şi aparţinătorilor acestora. Până în prezent s-au înscris deja 50 de persoane, potrivit directorului executiv al Fundaţiei Estuar, Amedeea Enache.

„Grupul acesta se va ţine periodic, vrem să vedem prima oară cine vine realmente şi în funcţie de aceasta să vedem cum îl putem continua. Paralel cu grupul pot fi realizate şi şedinţe de consiliere individuală”, a declarat reprezentanta organizaţiei, potrivit Agerpres.

Sursa citată arată că înscrierile, care se fac până miercuri, sunt gratuite.

Totodată, Enache a explicat că coordonatorul grupului de sprijin va fi chiar doctorul Cristian Andrei şi i-a asigurat pe cei care se înscriu că subiectele discutate rămân confidenţiale.

„Un beneficiu major al terapiei de grup este sentimentul de a fi înţeles şi acceptat. În grup, persoana descoperă că nu este singura care trece printr-o situaţie grea sau care are gânduri înspăimântătoare. Ceilalţi împărtăşesc, la rândul lor, experienţe similare, ceea ce determină sentimentul de normalitate şi de universalitate. Graţie acestui fenomen, sentimentul de însingurare de tipul 'De ce eu?', 'De ce mi se întâmplă tocmai mie şi doar mie?' este înlocuit cu unul reconfortant, de apartenenţă”, se arată într-un anunţ publicat pe Facebook de Fundaţia Estuar.

Incendiul din clubul Colectiv s-a soldat cu 63 de morţi şi câteva zeci de răniţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite