Groparul Rodipet, trimis în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane pentru exploatare prin muncă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitori din Honduras au fost racolaţi şi aduşi în România pentru a munci pe promisiuni de salarii mari. Procurorii susţin că victimele nici nu aveau încheiate contracte de muncă.

Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Hassan Awdi (47 de ani), cu dublă cetăţenie, libaneză şi americană  şi pe Alex Iskander Nicola Sweis (50 de ani), cu cetăţenie chiliană şi iordaniană. Cei doi sunt acuzaţi de trafic de persoane în scopul exploatării prin muncă. Anchetatorii susţin că Hassan Awdi, în calitate de acţionar majoritar al Intelbiz Solutions S.R.L. şi Alex Iskander Nicola Sweis,  în calitate de director resurse umane în cadrul acestei societăţi, au recrutat un număr de 13 victime, cetăţeni ai Republicii Honduras, în scopul exploatării acestora, prin executarea unor activităţi lucrative în cadrul punctelor de difuzare a presei Rodipet.

Victimele au fost racolate, din ţara de origine, sub promisiunea asigurării unor locuri de muncă în România, cu un salariu între 700 şi 1200 dolari pe lună, însă la destinaţie, inculpaţii le-au impus  să desfăşoare activităţi în calitate de muncitori necalificaţi, în cadrul grupului de firme Awdi, cu încălcarea normelor legale privind condiţiile de muncă, salarizare, sănătate şi securitate şi fără încheierea unor contracte legale de muncă.
Victimele au fost cazate în condiţii insalubre, ameninţate, li s-au reţinut paşapoartele, nu au fost remunerate pentru munca prestată, primind doar sume de bani modice şi li s-a impus plata unor sume de bani substanţiale, în scopul de a-i împiedica să părăsească România.

Citeşte şi:

Muncitori din Honduras, sclavi la Rodipet

Hassan şi Mehdi Awdi, foşti patroni ai Rodipet, urmăriţi penal pentru fraudarea CFR Mesagerie

DIICOT: Fraţii Awdi au prejudiciat Rodipet cu 35,5 milioane de euro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite