Gripa porcină a închis Colegiul Fraţii Buzeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gripa porcină  a închis Colegiul Fraţii Buzeşti
Gripa porcină a închis Colegiul Fraţii Buzeşti

Elevii au fost trimişi acasă după ce Direcţia de Sănătate Publică Dolj a decis închiderea şcolii

Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti va rămâne închis timp de şapte zile, aceasta este pentru moment hotărârea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, anunţată conducerii şcolii puţin după ora 10.30. „M-a sunat directorul de la DSP şi mi-a spus să trimit imediat copiii acasă şi să închid şcoala. Am anunţat profesorii şi elevii, le-am zis să îşi facă bagajele şi să plece“, declară Zamfirică Petrescu, directorul Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti.

Acesta fusese iniţial înştiinţat de DSP Dolj de existenţa a trei noi cazuri de A(H1N1), deşi pe site-ul direcţiei se confirmase boala şi se recomandase izolare la domiciliu, cu tratament antiviral, la un profesor al colegiului, în vârstă de 62 de ani. „Mi s-a spus de trei cazuri, două la clasele a X-a şi unul la a XI-a. Mai târziu am aflat de un profesor de istorie de la gimnaziu“, mai spune Petrescu, precizând că înainte de primirea veştii, medicul şcolar Suzana Tuţescu tocmai încheiase o discuţie despre noua gripă cu elevii şi profesorii.

Părinţii, de acord cu închiderea şcolii

Liviu Stănculescu a venit să îşi ia băieţelul acasă imediat ce a fost anunţat de învăţătoare că se închide colegiul. „Am înţeles că e periculoasă boala asta. Poate că e mai bine aşa. Din fericire sunt în concediu şi o stau cu el“, a spus tatăl bobocului din clasa I.

Mama lui Ovidiu consideră corectă şi îndreptăţită hotărârea de a suspenda cursurile, deoarece are copilul mai sensibil şi se teme că ar putea contacta mai uşor boala. „Nici nu mai contează cine a decis aşa, important este că nu mai stau o vreme în colectivitate. Pe cel mare, care e într-a cincea l-am avut lat, răcit cum nu a mai fost“, afirmă Diana Firescu. În schimb, bunicul Carlei crede că hotărârea este exagerată. „Nici nu ştiu dacă e adevărat. Iar uită să citească“, spune Ilie Iovan.

Dezinfecţie, în tot Buzeştiul

În fiecare colţ al colegiului s-a făcut dezinfecţie, începând cu ora 13.00. „Va mai rămâne aici portarul, secretariatul se va deschide probabil joi, timp în care va trebui să ne facem un plan de recuperare a orelor“, a mai precizat Petrescu. Prima confirmare de gripă porcină în Fraţii Buzeşti a apărut pe 4 noiembrie, la clasa a VIII-a C.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite