Grevă japoneză la Ministerul Muncii. Violeta Alexandru, acuzată de „denigrarea continuă a angajaţilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violeta Alexandru, ministrul Muncii
Violeta Alexandru, ministrul Muncii

Luni, 19 octombrie, Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii a declanşat o grevă japoneză pentru a semnala „situaţia deosebită” în care se află angajaţii acestui minister.

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii explică într-o postare pe pagina de Facebook că decizia de a protesta este luată pe fondul lipsei dialogului între sindicalişti şi ministrul Muncii, Victoria-Violeta Alexandru.

„În urma consultării membrilor noştri, luni 19 octombrie vom recurge la forma de protest de tip - GREVĂ JAPONEZĂ - pentru a semnala situaţia deosebită în care ne aflăm, situaţie provocată de denigrarea continuă a angajaţilor instituţiilor din M.M.P.S., denigrare venită chiar de la actualul ministru”, arată sidicaliştii.

Angajaţii explică faptul că ministrul Victoria-Violeta Alexandru ar trebui să înţeleagă că nu lipsa de neimplicare a funcţionarilor din instituţiile M.M.P.S. a dus la problemele generate în sistem, ci o serie de lipsuri de natură logistică şi organizatorică înregistrate la toate nivelurile, generate de nepunerea în aplicare a unor prevederi legale aflate deja în vigoare, sau de neadaptarea unor măsuri legislative noi la situaţia prezentă, care să faciliteze desfăşurarea cat mai eficientă a activităţii acestor instituţii.

„Sperăm ca prin această formă de manifestare, ministrul Muncii să se implice activ în rezolvarea revendicărilor şi nu în defăimarea şi criticarea angajaţilor, acţiuni ce nu conduc decât la decredibilizarea instituţiilor statului.

Un ministru trebuie să fie implicat în dialog permanent cu partenerii sociali şi dedicat în activităţi de dezvoltare a ministerului, nu în activităţi de manipulare şi dezinformare sperând prin acestea în creşterea propriei imagini publice”, spun sindicaliştii.

Citeşte şi:

Violeta Alexandru anunţă că au fost schimbaţi directorii mai multor case de pensii care nu s-au implicat în rezolvarea dosarelor de pensionare restante

Se schimbă contractele de muncă. Semnarea se va face cu semnătura electronică. Telemunca va fi făcută de oriunde

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite