Grevă generală în sănătate pe termen nelimitat, începând cu 28 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii vor grevă generală începând din 28 noiembrie FOTO Adevărul
Sindicaliştii vor grevă generală începând din 28 noiembrie FOTO Adevărul

Salariaţii din Sănătate vor face grevă generală pe termen nelimitat începând cu data de 28 noiembrie. Anunţul a fost făcut de Marius Sepi, vicepreşedintele sindicatului Sanitas, care a avut miercuri o întâlnire cu ministrul Bugetului, Liviu Voinea, şi cu secretarul de stat Gheorghe Gherghina.

„În perioada 15 - 19 noiembrie vor fi notificate toate spitalele de către federaţia Sanitas, pe 25 noiembrie va fi greva de avertisment, între orele 8 - 10, iar pe 28 vom declanşa greva generală, pe termen nelimitat. Aceasta este propunerea biroului executiv către consiliul naţional al federaţiei, care are loc joi, 14 noiembrie”, a explicat pentru adevarul.ro Marius Sepi, vicepreşedintele Sanitas.

„Medicii sunt alături de noi”, a completat sindicalistul. În replică, profesorul Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR) a precizat că la nivelul coaliţiei profesioniştilor în sănătate nu a fost luată încă o astfel de decizie, dar că ea urmează să fie discutată.

„Suntem alături de Sanitas. Noi am aşteptat să fim invitaţi la negocieri, dar cum acest lucru nu s-a întâmplat, probabil că se va ajunge, într-adevăr la grevă”, a explicat pentru adevarul.ro şeful medicilor.

Federaţia Sanitas a solicitat autorităţilor creşterea veniturilor pentru întreg personalul din Sănătate, în 2014, deoarece, în urma majorării salariului minim, ar putea apărea situaţii în care salariul unei asistente medicale să fie mai mic decât cel al femeii de serviciu.

Guvernul va lua în calcul majorarea salariului minim, anul viitor, în două etape — şi anume la 850 de lei, începând cu 1 ianuarie, şi la 900 de lei, de la 1 iulie 2014, a anunţat săptămâna trecută premierul Victor Ponta.

Potrivit ministrului Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, medicii rezidenţi vor beneficia, de anul viitor, de burse în valoare de 100 sau 150 de euro, iar salariile profesorilor debutanţi vor creşte peste rata inflaţiei prognozată pentru anul viitor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite