Sindicaliştii de la metrou ameninţă cu grevă generală săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grevă generală la metrou. Cel puţin aşa ameninţă sindicaliştii, care susţin că începând de săptămâna viitoare, metroul ar putea circula doar în anumite intervale orare.

Potrivit sindicalistului Ion Rădoi, preşedintele Sindicatului Liber Metrou, greva generală ar avea loc săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, între orele 04.00 - 16.00. 

„S-ar putea să nu fie chiar luni, dar marţi sau miercuri, pentru că trebuie să ţinem cont de minimul 48 de zile lucrătoare şi am luat în calcul. Dar dacă avem foc continuu, aveam lejer 48 de ore pentru luni. Se pare că interpretarea juridică... nu contează tipul de unitate, ci conform celor încadrate pe săptămâni de lucru. Sigur (fac grevă, n.r.) între 4:00 şi 16.00. Noi am hotărât deja azi, am stabilit, după ce s-a terminat greva de avertisment. Urmează să informăm opinia publică în care dintre zile, în funcţie de mobilizarea noastră. Hotărârea e luată”, a declarat Ion Rădoi, citat de Mediafax. 

Precizările vin după ce Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a declanşat o grevă de avertisment joi, între orele 04:00 - 06:00, iar, în această perioadă, trenurile de metrou nu au circulat. 

Societatea de Transport Bucureşti (fost RATB) a scos, joi, în traseu liniile de tramvai, troleibuz şi autobuz începând cu ora 4 dimineaţa, ca urmare a grevei de avertisment anunţată de angajaţii Metrorex, în vederea asigurării serviciului public de transport la nivelul Capitalei, conform sursei citate. 

Consiliul General al USLM a respins, luni, ultima ofertă de creştere salarială lansată de Metrorex şi a decis să continue conflictul de muncă, anunţând că va declanşa greva de avertisment joi, între orele 4 şi 6 dimineaţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite