Gregorian Bivolaru ar putea afla pe 8 iunie dacă va fi extrădat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gregorian Bivolaru a fost prin în februarie 2016 în Paris FOTO IGPR
Gregorian Bivolaru a fost prin în februarie 2016 în Paris FOTO IGPR

Gregorian Bivolaru ar putea afla pe 8 iunie dacă va fi sau nu extrădat în România din Franţa. Guru, dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat la închisoare pentru că a întreţinut acte sexuale cu un minor, a fost prins în februarie la Paris, de atunci fiind în arest preventiv.

Denunţând „manevre abjecte” şi „calomnii flagrante” din partea Bucureştiului, Gregorian Bivolaru şi-a reiterat miercuri în faţa camerei de instrucţie a curţii de apel din Paris refuzul de a fi transferat în ţara sa de origine, notează AFP, potrivit Agerpres.

Curtea a decis ca Guru Bivolaru să rămâne în arest până la decizia instanţei. Cu toate acestea, ea nu va fi definitivă, putând fi atacată.

Dacă va fi extrădat în România, Bivolaru trebuie să execute 6 ani de închisoare pentru  „act sexual cu un minor în formă continuată”, sentinţă primită în 2013. 

El a fost găsit vinovat că a întreţinut relaţii sexuale cu o membră MISA, Mădălina, când aceasta avea 15 ani. 

Curtea Supremă a arătat că liderul MISA „a profitat nu doar de discernământul diminuat al victimei, de puţina sa experienţă de viaţă, specifice vârstei, ci şi de labilitatea ei emoţional-afectivă, speculând astfel dorinţa părţii vătămate de a depăşi limitele impuse de mediul familial în care a fost crescută şi educată până la vârsta de 15 ani”. 

Martorii au povestit că Bivolaru avea o predilecţie către fete virgine, iar sexul cu acesta era considerat de cursantele MISA o cale spre evoluţia spirituală, spre  „iluminare”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite