Guru Gregorian Bivolaru a fost prins în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gregorian „Guru” Bivolaru imediat după ce a fost prins de autorităţi FOTO IGPR
Gregorian „Guru” Bivolaru imediat după ce a fost prins de autorităţi FOTO IGPR

Gregorian Bivolaru a fost prins de poliţie în Franţa. El a fost dat în urmărire internaţională după ce în 2013 a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu un minor.

Gregorian Bivolaru a fost prins în Franţa de către Poliţia Română cu sprijinul autorităţilor franceze. Poliţiştii au pus la dispoziţie şi o fotografie cu liderul MISA, făcută imediat după ce acesta a intrat în custodia autorităţilor.

Acesta va fi adus în ţară după îndeplinirea formalităţilor legale.

Gregorian Bivolaru, 63 de ani, era dat în urmărire internaţională pentru executarea pedepsei de 6 ani de închisoare pentru act sexual cu minori. 

Poreclit „Guru” sau „Magnus Aurolsson“ conform Poliţiei Române, Bivolaru a fost acuzat că între anii 2002 şi 2004, fiind profesor de yoga şi mentor spiritual al mişcării MISA, a recrutat studente minore de yoga pe care le ţinea într-o stare de sclavie şi le exploata sexual. 

Autorităţile precizează că Bivolaru a întreţinut acte sexuale de mai multe ori cu minorele, dându-le bani şi alte beneficii. 

Bivolaru, condamnat la 6 ani de închisoare

Pe 14 iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor în formă continuată, după ce fusese achitat de două instanţe inferioare.

În timpul procesului, procurorul de caz a enumerat victimele minore ale lui Gregorian Bivolaru, respectiv Mădălina Dumitru, Ilinca Simionescu Ilinca şi pe Agnes Arabela Marquez.

Despre primele două, procurorul a arătat că au fost seduse şi abuzate de Bivolaru în perioadele 2002 - 2004 şi aprilie 2003 - ianuarie 2004, în vreme ce cu a treia victimă Bivolaru a întreţinut raporuri sexuale în perioada ianuarie - noiembrie 2000.

Procurorul a spus că toate aceste acuzaţii sunt dovedite de întreg ansamblul probator pus la dispoziţie de anchetatori, subliniind că deciziile anterioare de achitare nu mai pot subzista în contextul în care probe esenţiale, respectiv interceptările telefonice, au intrat în legalitate la acest moment, după ce ICCJ a dispus declasificarea mandatelor de interceptare de la acea vreme.

În timpul procesului, Ionuţ Matei, preşedintele completului de judecată din cadrul Înaltei Curţi care a judecat dosarul lui Gregorian Bivolaru, a primit o scrisoare în care este ameninţat că va fi dat afară din justiţie dacă nu va da o „soluţie blândă” în acest dosar.

Bivolaru a fugit din ţară

După emiterea mandatului de executare, Bivolaru a fost căutat de poliţişti, fără succes, la adresa din România şi la ashramurile MISA. Acesta s-a afla în Suedia, unde în 2005 a obţinut statutul de azilant politic, astfel că el nu putea fi reţinut şi trimis în România decât dacă părăsea ţara care i-a acordat protecţie.

Mai mult, pe perioada cât a fost plecat din ţară acesta şi-a schimbat numele, astfel că începând cu 23 mai 2013 instanţa l-a citat pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson.

Pe aceeaşi temă:

Europol a lansat site-ul cu cei mai căutaţi infractori europeni. Gregorian Bivolaru, în topul oamenilor periculoşi, alături de terorişti şi criminali

Guru Bivolaru, urmărit internaţional, ţine „conferinţe surpriză“ pentru yoghini la un post TV online

Parchetul General face cercetări pentru ultraj în cazul ameninţărilor primite de judecătorul Ionuţ Matei înainte de sentinţa în cazul lui Gregorian Bivolaru

Gregorian Bivolaru, căutat de poliţiştii bucureşteni după ce a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare

Fondatorul Misa, Gregorian Bivolaru, va fi judecat în septembrie la Cluj într-un alt dosar de trafic de persoane

Bivolaru, condamnat la şase ani de închisoare cu executare

Judecător la Curtea Supremă, ameninţat de susţinătorii liderului MISA, Gregorian Bivolaru

Liderul MISA, Gregorian Bivolaru, citat în instanţă şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson, pentru sex cu minori

Percheziţii în Italia, în locaţii ale grupării MISA, acuzată de orgii sexuale. Bivolaru printre cei anchetaţi

Mărturii incredibile în dosarul Bivolaru: "Mi s-a spus să fac sex pe morminte şi să mănânc tămâie"

"Guru" Gregorian Bivolaru cere să fie audiat în Suedia 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite