Grecia intră în zona galbenă de la miezul nopţii. Sute de români se întorc din vacanţă pentru a evita carantina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Din această noapte, Grecia va intra în zona galbenă, iar cei care se întorc de acolo trebuie să stea obligatoriu în carantină. Astfel, sute de români şi-au scurtat sejurul în statul elen şi asteaptă de câteva ore în vama Makaza, la ieşirea din Grecia spre Bulgaria, să se întoarcă din ţară pentru a evita carantinarea.

Românii care au plecat în vacanţă în Grecia în ultimele zile au făcut acest lucru cât ţara era în scenariul verde, iar la întoarcere nu exista nicio restricţie pentru ei.

După ce a crescut incidenţa cazurilor de COVID-19, Grecia trece de pe lista verde pe cea galbenă la miezul nopţii. Din această cauză, dacă se întorc în ţară începând de mâine, oamenii care nu sunt vaccinaţi ar trebui să-şi facă un nou test COVID-19, care să fie negativ, pentru a nu intra în carantină. În aceste condiţii, mulţi dintre ei au preferat să-şi scurteze vacanţa şi să intre pe teritoriul României înainte de miezul nopţii, cât nu au nicio restricţie.

La ieşirea din Grecia spre Bulgaria, în vama Makaza, sute de români aşteaptă să ajungă înapoi în ţară. Una dintre româncele care a fost prinsă în aglomeraţia din vamă a declarat că tranzitul durează aproximativ două ore şi jumătate, până se ajunge la punctul de verificare a documentelor. 

„Acolo se verifică foarte uşor şi se tranzitează repede, doar că durează foarte mult să ajungi acolo. Sunt prea multe maşini”, a povestit Diana, pentru Digi24.

Nu în ultimul rând, întrebată dacă a intervenit cineva la nivel oficial pentru a lămuri situaţia, românca a afirmat că nu a luat nimeni legătura cu cei de acolo.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite