Gratuitate pe tren pentru studenţi, indiferent de vârstă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veste bună pentru studenţi, masteranzi şi doctoranzii. Începând de vineri, aceştia vor putea călători gratuit cu trenul, indiferent de vârstă, potrivit unui act normativ publicat în Monitorul Oficial. Până acum, doar cei cu vârste până în 26 de ani puteau lua bilete gratis la tren.

Potrivit Legii nr. 95/2018 privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanţării învăţământului, toţi studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă (licenţă, master, doctorat) în cadrul instituţiilor acreditate de stat, indiferent de vârstă, vor putea merge gratis cu trenul.

Gratuitatea este valabilă doar pentru transportul la clasa a II-a a trenurilor şi doar pentru călătoriile în ţară. La achiziţionarea biletelor, studenţii trebuie să prezinte legitimaţia de transport eliberată de instituţia de învăţământ la care sunt înscrişi, precum şi un act de identitate. 

Gratuitatea la transportul feroviar pentru studenţii cu vârsta de până la 26 de ani a fost introdusă prin OUG 2/2017, dar limita de vârstă a fost însă contestată de studenţi, care au considerat măsura drept discriminatorie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite