Grapini îl atacă pe Macron, după ce şi-a anunţat sprijinul pentru Kovesi: „Alo! E o funcţie pentru Europa!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Europarlamentuarul PSD Maria Grapini a criticat pe pagina sa de Facebook gestul preşedinteleui francez Emmanuel Macron de a o susţine pe Kaura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european.

Grapini îl trage de urechi pe Macron după anunţul că Franţa îşi va retrage candidatul la şefia Parchetului European, pe Jean-Francois Bohnert, şi îl acuză de amestec în Justiţie. Europarlamentarul a făcut şi o greşeală, spunând că Guvernul român o susţine pe Kovesi: 

„Aud că Macron îi cere candidatului francez la funcţia de procuror şef să se retragă. Păi se poate? Amestec în justiţie? Cum poate să dispună un preşedinte unui cetăţean să se retragă de la un concurs? Se poate ca francezii să nu-şi susţină francezul? Ce treabă are un şef de stat cu un candidat pe persoană fizică? E ca şi cum ar interveni preşedintele la un concurs pentru un candidat la un post la banca naţională!

Şi când aud jurnalişti care acuză guvernul României că o susţine pe Kovesi... Nici nu trebuie să interfereze guvernele cu un concurs tehnic. Aud acum un liberal neinformat care spune că este o funcţie pentru România! Alo! Este o funcţie pentru Europa!”, a scris Maria Grapini, citată de Digi 24

captura

Şi Codrin Ştefănescu a comentat pe Facebook promisiunea făcută de liderul francez Emmanuel Macron, spunând ă preşedintele Iohannis e fericit: mama cătuşelor nu-l încurcă la prezidenţiale.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, i-a promis lui Klaus Iohannis, într-o convorbire telefonică avută vineri, că va retrage candidatura lui Jean-François Bohnert de la conducerea Parchetului European şi o va susţine pe Laura Codruţa Kovesi pentru această funcţie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite