Godină: Orice poliţist, cât ar fi de idiot, ar intra într-o casă din care se aud ţipete. Procurorul n-a vrut ca răspunderea să pice pe el. Laşitatea în formă pură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Godină
Marian Godină

Poliţistul braşovean Marian Godină este de părere că demisiile şi demiterile în cazul crimelor de la Caracal sunt praf în ochi şi nu vede o schimbare prea curând a lucrurilor. „Aş băga mâna în foc că acel procuror nu a intrat în casă, neavând certitudinea că adresa e corectă şi fiind încremenit de teama răspunderii“, crede Godină.

”Nu am date oficiale despre cazul de la Caracal, ştiu cam ce ştiţi si voi, dar încerc să disting minciunile de realitate şi să înţeleg ce a fost acolo. Aş băga mâna în foc că acel procuror nu a intrat în casă, neavând certitudinea că adresa e corectă şi fiind încremenit de teama răspunderii. Laşitatea în formă pură, boala noastră, cea care dispare subit în spatele tastaturilor. Sunt sigur că şi-a zis să aştepte mandatul cu ora 6, tocmai ca răspunderea să nu pice pe el. «Să fie acoperit de hârtii», cum se zice prin popor.

De asemenea, exclud varianta, şi orice om raţional ar trebui să facă asta, că în timp ce se auzeau ţipetele fetei din casă, poliţiştii aşteptau la poartă să se facă ora 6. Serios acum, cât de naiv să fii să crezi aşa ceva?

Mă întreba cineva ce făceam dacă eram acolo cu un procuror şi îmi zicea să nu intru până la 6. Nu ar fi uşor să fac pe viteazul şi să spun acum de pe margine că eu aş fi intrat oricum? Poate că i-aş fi dat şi o palmă procurorului ca să se dea la o parte? Exclus. Aş fi făcut asta doar dacă s-ar fi auzit ţipete din casă. Asta ar fi făcut şi cei care erau acolo, nu am niciun dubiu. Oameni buni, orice poliţist, cât ar fi de idiot, ar intra într-o casă din care se aud ţipete în condiţiile astea, mai ales că are lege care îl acoperă. Ba mai mult, ar fi intrat chiar dacă nu era o lege care să-i dea dreptul ăsta”, susţine poliţistul.

Marian Godină consideră că societatea are instituţiile pe care le merită, cu oameni proveniţi din rândurile ei, care acceptă, prin pasivitate, ceea ce se întâmplă.

”Nu vă bucuraţi de demisii şi demiteri. E praf în ochi, lucrurile nu se vor schimba prea curând.  Şi nu uitaţi: societatea are exact instituţiile pe care le merită, cu oameni proveniţi din rândurile ei. Tot societatea e cea care se bucură când un deştept vrea să interzică radarele, cea care a stat pasivă la măcelărirea legilor, cea care acceptă să fie condusă de agramaţi şi cea care tace resemnată atunci când plăteşte bilet pentru un concert, în timp ce privilegiaţii se uită moca. Îmi pare rău că, din postura în care sunt, nu pot face mai mult decât să scriu, dar totuşi decontez de fiecare dată incompetenţa Poliţiei Române”, a scris Marian Godină pe blogul său.

Ancheta în cazul crimei din Caracal este la început, anchetatorii neştiind încă cu exactitate al cui era telefonul folosit de tânăra sechestrată pentru a cere ajutorul autorităţilor la 112. Anchetatorii au însă mai multe piste.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite