Şefa DIICOT a demisionat. Soţul Giorgianei Hosu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax Foto / Alexandru Hojda
FOTO Mediafax Foto / Alexandru Hojda

Procurorul şef al DIICOT Giorgiana Hosu a anunţat joi seara că demisionează din funcţie după ce în aceeaşi zi soţul acesteia a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

UPDATE Ministerul Justiţiei a transmis un comunicat de presă în care confirmă că Giorgiana Hosu şi-a anunţat demisia în urma unei întâlniri cu ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu şi procurorul şef adjunct al DIICOT Daniela Pâţu.

„În cadrul întrevederii, Ministrul Justiţiei a fost informat de doamna Elena Giorgiana Hosu de decizia sa de a demisiona din funcţia de Procuror Şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi despre faptul că decizia a fost deîndată înaintată de dna Procuror Şef al Direcţiei către CSM Secţia pentru Procurori.

Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile.

Conducerea DIICOT va fi asigurată în continuare de către Procurorul Şef Adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâţu, în conformitate cu prevederile legale”, se arată în comunicatul de la minister.

Decizia Giorgianei Hosu vine după ce aceasta a avut o discuţie cu ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu.

De altfel, fostul poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare. Soţul şefei DIICOT a fost găsit vinovat pentru două capete de acuzare.

Conform sentinţei Tribunalului Bucureşti, prezentată de G4media, Dan Hosu a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi la 1 an şi şase luni de detenţie pentru instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

Iohannis: Dacă apare o condamnare cu siguranţă vor fi urmări

Întrebat ieri despre cazul Giorgianei Hosu, preşedintele Klaus Iohannis explica într-o conferinţă de presă că în cazul în care soţul şefei DIICOT va ajunge după gratii, atunci „cu siguranţă vor aparea urmări”.

„Dacă apare o condamnare cu siguranţă vor apare urmări. Dacă are cineva curiozitatea să citească acel aviz o să vă daţi seama că avizul negativ nu s-a bazat pe acest lucru. Aceasta incompatibilitate nici nu a fost menţionată ca problemă. Dacă se ajunge la acest scenariu nu aştept ca alţii să mişte rotiţele”, declara ieri Klaus Iohannis.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite