Gigi către judecătoare: „M-am lămurit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali a fost arestat preventiv, întrucât ar fi ordonat sechestrarea celor care i-au furat maşina. Decizia magistraţilor de a-l „muta” pe Becali din palat în arest a fost comentată de fotbalişti şi de politicieni mai ceva ca la piaţă. Vezi la finalul articolului VIDEO cu urmărirea în care a fost implicat Becali şi cu latifundiarul din Pipera la masă cu cei care i-au furat maşina.

„M-am lămurit şi cu dumneavoastră, doamnă preşedinte”, i-a spus Gigi Becali, din boxa arestaţilor, judecătoarei Nicoleta Cristuş, cea care l-a trimis după gratii pentru 29 de zile pentru lipsire de libertate. Latifundiarul avea să ajungă în arestul de la Cercetări Penale, nu înainte de a-şi ruga apropiaţii să-i aducă nişte caş de oaie.

Mai citiţi:
Penalul Ioan Becali, pe urmele vărului Gigi
VIDEO Oamenii lui Becali, urmărire ca în filme în Bucureşti


Supărarea bodyguarzilor

Magistratul a emis mandate de arestare de 29 de zile şi pe numele lui Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu, acuzaţi de trei infracţiuni de lipsire de libertate. Dediu este cercetat şi de uz de armă fără drept.

Acuzat în acelaşi dosar, Marius Petrinel Geavela a primit interdicţia de a părăsi ţara. După citirea sentinţei, unul dintre bodyguarzii latifundiarului, aflat în boxa arestaţilor, a început să ameninţe şi să înjure. Lângă el, şeful său, Gigi Becali, a  primit încurajări de la apropiaţi şi de la simpatizanţii prezenţi în sală. Avocaţii au declarat recurs, acesta urmând a se judeca săptămâna viitoare la Tribunalul Bucureşti.

Procesul arestării a durat toată noaptea de 3 spre 4 aprilie. „Lotul” Becali a fost susţinut de afară de aproximativ 300 de persoane, suporteri stelişti, membri PNG şi ţărani din comuna Ştefăneşti. Ioan şi Victor Becali, Teia Sponte, deputatul PSD Mădălin Voicu, antrenorul Cosmin Olăroiu şi primarul din Ştefăneşti, Anghel Rababoc, au aşteptat cu sufletul la gură pronunţarea instanţei.

Gigi, interceptat

Alături de mărturiile martorilor, procurorii mai au ca probe împotriva lui Gigi Becali plângerile celor trei hoţi sechestraţi: Tinel Niculae, Ştefan Mărgean, zis „Fănoiu” şi David Constantin Stan, zis „Chioru”. De asemenea, la dosar au fost depuse şi mai multe convorbiri telefonice. În ceea ce-l priveşte pe Becali, există convorbiri telefonice în care acesta ţinea legătura cu bodyguarzii săi, dându-le ordine să prindă hoţii.

„Erau nişte gorile din astea“

Conform Poliţiei Capitalei, în noaptea de 25 spre 26 ianuarie, în jurul orei 0.35, dispeceratul 112 a fost sesizat de un taximetrist că la intersecţia străzilor Doctor Felix şi Nicolae Titulescu a avut loc o altercaţie, în care s-au folosit şi arme de foc.

Procurorii Capitalei au făcut publică înregistrarea convorbirii în care  taximetristul a sunat la 112 şi a anunţat întregul scandal. „O urmărire de maşini, cu focuri de armă, pe unul l-au băgat în portbagaj, l-au luat cu ei. Nu am văzut,  doamnă, niciun număr de maşină, erau nişte gorile din astea.

E un Mercedes aici buşit, au reuşit să fugă băieţii”, a reclamat taximetristul. Bărbatul a spus că o maşină BMW X 5 urmărea, încă de pe bulevardul Ştefan cel Mare, un Mercedes care s-a avariat. El a mai precizat că s-au tras cinci-şase focuri de armă şi că, după ce prima maşină a intrat într-un stâlp, unul dintre ei a fugit, dar l-au prins, au tras cu pistolul în el şi l-au băgat în portbagaj.

Reţinuţi în bar

Ocupanţii Mercedesului au abandonat maşina şi au încercat să fugă, însă unul a fost prins de persoanele din BMW şi băgat în portbagaj. Ulterior, au fost prinşi şi “fugarii”. Ei au fost duşi la barul “Illy” din Pipera Tunari.

image

Gigi Becali va afla săptămâna viitoare dacă scapă de cătuşe  Foto: Marian Iliescu

Aceştia erau cei care îi furaseră cu puţin timp în urmă un autoturism Mercedes S 500 lui Gigi Becali. Latifundiarul din pipera şi bodiguarzii săi i-au obligat pe hoţi să dea declaraţii în scris despre modul în care au furat maşina. Totodată, Becali i-a filmat, iar hoţii şi-au cerut scuze şi au promis să nu mai fure de la machedoni. Au fost “eliberaţi” după circa trei ore.

Telefon din puşcăria belgiană

Una dintre probele depuse de procurori la dosar este înregistrarea unei convorbiri telefonice între Ilie Alexandru, cunoscut ca „Sandu Geamănu”, şi fratele lui, Ilie Petre, zis „Geamănu”, care ar fi închis într-o închisoare din Belgia.

Ilie Alexandru i-a povestit fratelui său păţania celor trei hoţi care au fost umiliţi de bodyguarzii lui Becali.  „Trebuie să scoată certificate medicale”, a fost sfatul lui Ilie Petre. După ce ar fi scos documentele, cei doi au stabilit că au destule probe pentru a-l obliga pe Becali să le dea o sumă de bani în schimbul „tăcerii”.

În patul lui Popoviciu

Gigi Becali a fost dus, ieri-dimineaţă, în jurul orei 6.50, în arestul Direcţiei Cercetări Penale. El a fost „cazat” într-o cameră cu trei traficanţi de droguri, ocupând exact patul în care în urmă cu doar câteva zile a stat omul de afaceri Puiu Popoviciu, după ce a fost reţinut în dosarul „Doi şi-un sfert”.

Camera are în jur de 16 metri pătraţi şi o toaletă.Becali a fost vizitat în arest de verii săi, Victor şi Giovanni Becali, care i-au dus un pachet cu alimente, haine, dar şi un joc de table. Aceştia au declarat că Gigi Becali era foarte obosit şi încerca să se acomodeze cu „noul regim de viaţă”. Latifundiarul din Pipera şi-a exprimat supărarea că nu are televizor în cameră.

Dacă dimineaţă, latifundiarul din Pipera a refuzat să mănânce marmelada oferită deţinuţilor, la prânz, Gigi Becali a fost mai puţin mofturos şi a acceptat să guste din iahnia de fasole. Tot la prânz, deţinuţii au primit şi ciorbă de legume, însă acest fel de mâncare nu a fost pe placul lui Gigi Becali.

Hoţii, vedetele clanului Geamănu

David Constantin Stan, zis „Chioru”, Ştefan Mărgean, zis „Fănoiu” şi Tinel Niculae, cei care i-au furat maşina lui Gigi Becali, sunt vedetele clanului Geamănu, condus în acest moment de Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu. În momentul de faţă, aceştia se află în libertate. Clanul deţine controlul absolut al cartierului Chitila. Printre casele modeste de pe străzile în mare parte neas­faltate, se văd şi palate aurite. Acolo locuiesc „Gemenii”.

image

Membrii clanului Geamănu au refuzat să fie fotografiaţi

Curţile, unde altădată era sechestraţi datornicii şi pedepsiţi duşmanii, sunt acum pline de cauciucuri şi piese de maşini. Îmbrăcat în costum de piele, scump la vorbă şi cu atitudine de stăpân absolut, şeful clanului, Sandu Geamănu, ne spune că nu vrea să fie fotografiat. Anchetatorii spun însă că interlopul le-a relatat totul despre furtul maşinii lui Becali.

Uitaţi de poliţişti

Abia ieri, la peste două luni de la comiterea furtului unui Mercedes – proprietatea lui Gigi Becali, poliţiştii s-au sesizat cu privire la această faptă. După furtul maşinii, la sfârşitul lunii ianuarie anul acesta, Becali a declarat public că i-a fost furată limuzina, dar că a recuperat-o în mai puţin de o oră. Gigi Becali nu a făcut plângere pentru furt, iar poliţiştii nici măcar nu s-au interesat în ce condiţii s-a produs fapta. Hoţii au mai fost condamnaţi în trecut pentru furturi şi tâlhării.

De altfel, ministrul Internelor, Dan Nica, a declarat, ieri, că a dispus şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, să facă verificări pentru a se stabili dacă în cazul lui Gigi Becali s-a acţionat conform legii.;

„O să ajungă Justiţia să aibă nevoie de protecţie“

Decizia de arestare preventivă a lui Gigi Becali a fost atacată cu recurs.  Deşi nu există o sentinţă definitivă legată de vinovăţia lui Gigi Becali, apropiaţii latifundiarului din Pipera, dar mai ales o serie de politicieni au catalogat măsura arestării ca fiind „ilegală şi abuzivă”.

image

Mona Pivniceru, preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România  Foto: Agerpres

Astfel, se creează practic ideea că legea pumnului este mai legală decât cea penală.Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), Mona Pivniceru, a criticat ieri în termeni extrem de duri faptul că dosarele nu se mai judecă în instanţă, ci la televizor: „Legea interzice oricui să fie comentată o decizie a Justiţiei, mai ales în condiţiile în care există căi de atac.

Ce mai poate face un judecător, când dă pe un post TV, şi aude că-i tâmpit?, dă pe un alt post – şi aude că a luat o decizie ilegală?”. Mona Pivniceru susţine că prima lecţie a democraţiei este să fie lăsate persoanele abilitate să vorbească despre Justiţie.

image


„O să se ajungă în curând ca Justiţia să aibă nevoie de protecţie, pentru că toţi se pricep acum la fotbal, medicină şi drept”, a mai subliniat preşedintele AMR, care este de părere că în acest mod nu se va putea ajunge niciodată la independenţa instanţelor.

„Sigur că e mai bine să stai acasă decât la puşcărie, să te muţi dintr-un fotoliu în altul, dar să lăsăm persoanele abilitate să îşi facă treaba”, a conchis Mona Pivniceru.

Becali, vechi recuperator de maşini

George Copos a apelat la relaţiile din lumea interlopă ale lui Gigi Becali pentru a-şi recupera, în urmă cu trei ani, Mercedesul furat. „Afacerea“ l-a costat 6.000 de euro. Şi acţionarul de la Dinamo, Vasile Turcu, a apelat la interlopi pentru a-şi recupera Range Roverul.

„Specialişti“ în drept despre cazul Becali

image

Nu este normal ca un cetăţean al acestei ţări să fie arestat, reţinut, iar infractorii să fie liberi.

image
image


Marius Lăcătuş, antrenor FC Steaua

image

Cred că este un abuz mai ales descinderea care a fost la patronul echipei. El nu reprezintă un pericol public.

image
image


Petre Marin, FC Steaua

image

Infractorii sunt liberi, iar păgubaşul, reţinut. Recursul va fi susţinut în aşa manieră încât Gigi Becali va avea câştig de cauză şi va fi liber.

image
image


Valeriu Argăseală, preşedinte FC Steaua

image

Sunt indignat de ceea ce face Poliţia, pentru că, la rândul meu, mi-e frică să-mi mai las maşina puţin nesupravegheată, pentru că îmi poate fi furată.

image
image


Sorin Ghionea, fundaş central FC Steaua

image

Şi mie mi s-a furat maşina, au venit la mine la uşă, dar nu eram acasă. Nu ştiu dacă procedam la fel, poate mai rău. Dacă eram acasă, îi invitam şi eu împreună cu bodyguarzii la o cafea şi rezolvam problema.

image
image


Vasile Turcu,  finanţator Dinamo

image

Este inuman ce s-a întâmplat, să îl iei cu 200 de mascaţi... Modul în care a fost reţinut nu este unul normal. Procedura legală trebuia aplicată altfel.

image
image


Mircea Sandu, preşedinte Federaţia Română de Fotbal

Vezi aici scene din urmărirea în care a fost implicat Becali, imagini înregistrate de camerele de vederi publice

Vezi mai jos imagini cu Becali şi cei care i-au furat maşina în timp ce stăteau de vorbă.

Sursa: REALITATEA.NET

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite