Gigi Becali, desfiinţat în „Washington Post“: „Un guraliv misogin, rasist şi homofob“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Becali FOTO Adevărul
George Becali FOTO Adevărul

Fost cioban devenit mogul, rasist, homofob şi guraliv sunt termenii care descriu, într-un articol publicat pe un blog al „The Washington Post“, ascensiunea, dar puţin probabila decădere a  patronului de la Steaua, Gigi Becali.

Jurnalistul Ishaan Tharoor, fost editor al revistei „Time“, scrie, în "Washington Post", despre Becali ca despre unul dintre cele mai controversate personaje din lumea fotbalului şi realizează o descriere cât se poate de critică la adresa patronului Stelei.

Tharoor arată că Becali „şi-a strâns averea în timpul haosului care a urmat prăbuşirii comunismului“ şi reaminteşte că acesta a fost inclusiv europarlamentar, până când a fost condamnat la închisoare.

„În prezent este închis, dar conduce încă Steaua Bucureşti“, remarcă jurnalistul şi adaugă că Becali este, totuşi, controversat, din alte motive: „pentru retorica sa misogină, homofobă şi rasistă“.

Asta nu îl împiedică, se precizează în articol, să fie un creştin devotat, chiar fanatic.

„Religiozitatea sa a dus la comentarii extreme. În 2012, Becali a reacţionat furios la vizita lui Lady Gaga în România, pe care a numit-o discipol al Satanei“, arată ziaristul.

Homofobia patronului de la Steaua este un alt subiect care a împânzit paginile ziarelor, se mai spune în articol. „Cele mai rele sunt gândurile sale îndreptate împotriva homosexualilor. A interzis difuzarea unor melodii ale formaţiei britanice Queen, pe stadion, din cauza orientării sexuale“ a membrilor trupei, mai scrie Ishaan Tharoor.

În ciuda tuturor acestor reacţii, popularitatea lui Becali nu s-a diminuat, dimpotrivă, opinează jurnalistul, iar asta în contextul în care „naţionalismul extremist este cât se poate de viu în anumite zone ale Europei de Est“. Şi, deşi reacţiile sale au vizat atât femeile, cât şi minorităţile etnice sau, pur şi simplu, străinii, este foarte posibi ca Becali să iasă din închisoare fără să piardă clubul de fotbal sau „gura mare“, conchide Tharoor.


Citeşte şi:

Gigi Becali poate ieşi din puşcărie pentru o zi. În mai, latifundiarul poate petrece 24 de ore alături de familia sa

Gigi Becali va putea pleca acasă pentru o zi în luna mai. Acesta a depus o cerere de eliberare la Penitenciarul Poarta Albă din Constanţa, cerere ce i-a fost admisă de Comisia Penitenciarului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite