UPDATE Gigi Becali nu va fi eliberat din închisoare pentru a fi operat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali a cerut să fie eliberat pentru a fi operat la coloană FOTO Eduard Enea
Gigi Becali a cerut să fie eliberat pentru a fi operat la coloană FOTO Eduard Enea

Gigi Becali va rămâne în spatele gratiilor. Aşa au decis magistraţii Curţii de Apel Constanţa care au respins contestaţia omului de afaceri la decizia Tribunalului Constanţa de respingere a cererii de întrerupere a pedepsei pe motive medicale.

UPDATE Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis ca omul de afaceri să nu fie eliberat din închisoare, el putând opta pentru o operaţie în incinta unui spital de stat din România.

De asemenea, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Becali să achite cheltuieli de judecată în valoare de 300 de lei.

Decizia instanţei este definitivă.

Patronul Stelei a fost dus ieri în faţa instanţei unde a spus că are dureri mari de coloană şi că a fost consultat de un neurochirurg care i-a recomandat operaţia de urgenţă. Acesta a mai precizat că a fost condamnat la moarte sau la paralizie. 

Maria Vasii, avocata lui Becali, a cerut instanţei să admită contestaţia la decizia Tribunalului Constanţa, care a respins solicitarea de întrerupere a pedepsei, aducând din nou aceleaşi argumente, respectiv că există un raport de expertiză medico-legal în acest caz şi că medicii legişti au stabilit că finanţatorul Stelei are o afecţiune gravă care nu poate fi tratată în regimul penitenciar şi care necesită intervenţie chirurgicală.

Finanţatorul Stelei a mai precizat că este de acordat să facă intervenţia într-o clinică privată din Bucureşti, însă în unităţile medicale private nu este acceptată paza.

Becali le-a mai spus magistraţilor că înainte de intervenţia chirurgicală ar dori să meargă două-trei zile la o mănăstire, să se roage pentru sănătatea sa şi că înainte de operaţie nu vrea „să îmbrăţişeze gardianul”, ci să aibă alături familia sa.

El a mai afirmat că nu înţelege de ce nu i se permite întreruperea pedepsei pentru efectuarea operaţiei pentru că apoi va reveni în penitenciar şi va ispăşi restul din condamnare, susţinând că, potrivit noului Cod de procedură penală, ar mai avea de executat aproximativ opt luni de închisoare în regim deschis.

„De ce îi deranjează că Becali, care a stat un an de zile în puşcărie, îşi face operaţia şi apoi îşi reia condamnarea? De ce atâta încrâncenare ca să paralizez eu? Nu am fost condamnat la moarte, nu am fost condamnat la paralizie”, a mai spus Becali în faţa instanţei.

El a susţinut că dacă îi va fi respinsă contestaţia se va adresa CEDO.

Becali a trimis două petiţii la Comisia de abuzuri

Pe 11 martie, Gigi Becali a trimis la Comisia de abuzuri două petiţii prin care cere să-şi viziteze familia şi să se opereze în străinătate. Debutaţii din Comisie au decis, tot marţi, să trimită petiţiile la Ministerul Justiţiei şi la Consiliul Superior al Magistraturii.

„S-au depus două petiţii la Comisia de abuzuri. Comisia a luat act de ele şi astăzi s-a votat în plenul Comisiei trimiterea către instituţiile specializate ale statului, respectiv ministrul Justiţiei, CSM şi în funcţie de răspunsurile pe care o să le primim, vom lua, dacă va fi nevoie, alte decizii”, a declarat preşedintele Comisiei de abuzuri, Mircea Man (PDL).

El a arătat că prima petiţie a lui Gigi Becali este legată de dorinţa acestuia de a fi operat în străinătate. 

„Acest punct este pe rolul instanţei, deci, din punctul nostru de vedere, s-a clasat, deşi face parte din materialul pe care l-am trimis CSM şi Ministerului Justiţiei”, a spus Mircea Man.

Potrivit preşedintelui Comisiei, a doua petiţie este legată de vizitele pe care Becali vrea să le facă familiei sale. 

„Al doilea punct, legat de vizitele pe care domnul George Becali ne prezintă că nu poate să le efectueze pentru că tradiţia domniei sale nu-i permite ca familia să meargă să-l viziteze, cum spune legea, la penitenciar şi că nu i se permite să vină în Bucureşti să-şi viziteze familia. Am sesizat şi am trimis toate documentele pe care le-am primit de la petent sunt trimise instituţiilor statului”, a adăugat Man.

Mai are de stat peste doi ani şi jumătate la închisoare

Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, pe 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până pe 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

Tribunalul Constanţa a respins, în 20 februarie, cererea de întrerupere a pedepsei a lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Comisia de Abuzuri trimite la Ministerul Justiţiei şi la CSM cererile lui Gigi Becali privind familia şi operaţia

Deputaţii din Comisia de abuzuri au decis, marţi, să trimită Ministerului Justiţiei şi Consiliului Superior al Magistraţii (CSM) petiţiile prin care Gigi Becali cere să-şi viziteze familia şi să se opereze în străinătate.

Traian Băsescu despre cererea de graţiere a lui Gigi Becali

Invitat la Adevărul Live, preşedintele României, Traian Băsescu a discutat cu redactorul-şef Dan Marinescu despre un subiect „aprins“ în fotbalul românesc: graţierea lui Gigi Becali.

Sebastian Bodu îi cere preşedintelui Băsescu să nu-l graţieze pe Gigi Becali

Europarlamentarul constănţean Sebastian Bodu a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu în care îi cere să nu-l graţieze pe George Becali, întrucât românii şi-ar pierde astfel încrederea în Justiţie.

Gigi Becali a trimis Parlamentului o petiţie în care arată că este torturat: „Nu mi se permite internarea într-un spital fără pază”

Omul de afaceri Gigi Becali, a trimis Comisiei de abuzuri din Parlament o petiţie prin care cere încetarea abuzurilor la care susţine că este supus. Acesta reclamă că este torturat şi că are parte de tratamente inumane în detenţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite