Sindicaliştii din ANP cer revocarea liberării lui Becali pentru ameninţări la adresa directoarei de la Jilava. Becali:  „Am jucat table cu ea în puşcărie”

Sindicaliştii din ANP cer revocarea liberării lui Becali pentru ameninţări la adresa directoarei de la Jilava. Becali:  „Am jucat table cu ea în puşcărie”

Gigi Becali

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă, marţi dimineaţă, că a solicitat conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să ia măsuri în urma ameninţărilor pe care Gigi Becali, aflat în perioada de supraveghere după eliberarea condiţionată, a recunoscut public că le-a adresat directorului Penitenciarului Jilava. Sindicaliştii susţin că se impune revocarea liberării condiţionate în cazul patronului FCSB.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Becali susţine că ANP se răzbună pe el pentru că a vorbit despre abuzurile din puşcării. ”Vă daţi seama ce oameni conduc instituţiile statului şi o instituţie în care sunt încarceraţi oameni? Oamenii aştia, dacă pot gândi aşa e foarte grav pentru ca acolo sunt oameni care sunt în suferinţă. (...) Puteau să ceară revocarea eliberării dacă făceam o infracţiune. Când ieşi de la puşcărie nu semnezi nicio hârtie cum să mergi pe stradă, ce să mănânci, ce să bei”, a spus omul de afaceri la postul B1 TV.

Becali a dezvăluit şi că în perioada în care a fost închis la Penitenciarul Jilava, obişnuia să joace table cu directoarea penitenciarului. ”O femeie, directoare la Jilava, o cunoşteam, am jucat table cu ea în puşcărie şi o cunoşteam. A vrut să mă ţină la Jiava, când m-a mutat la Poarta Albă că ne plimbăm noi cu şareta, eu cu ea”, a povestit Becali.

”I-am trimis un mesaj şi am întrebat-o de ce distruge oameni, că în loc să îi dea învoire acasă, îi dă pachet şi vizită. «Nu vă gândiţi că va veni judecata lui Dumnezeu şi o să plătiţi atunci nota de plată». Asta e ameninţare? Sunt atât de idiot să o ameninţ prin mesaje şi să las scris? Cereţi mesajele!”, a mai spus Becali.

Întrebat dacă reprezentanţii sindicatului au făcut această solicitare pentru că Becali a ajuns să deranjeze, mai ales că în ultima vreme a avut o serie de declaraţii legate de politică, afaceristul a răspuns: ”Nu îi interesează, sunt oameni prea mici. Ei sunt primitivi şi cred că o să meargă la infinit aceasta torţionare pe care o duc ei în puşcării. I-am făcut plângere şefului ANP, la Parchetul general, plângere de abuz în serviciu, cu acel băiat care s-a sinucis. Şi ei acum vor să contraatace. În mintea lor atât de mică şi de primitivă cred că pot să ceară o revocare a eliberării, cred ei că mă sperie.

E şi o chestie de orgolii. Eu, fostul lor sclav, credeau ei, ajung să le spun nişte lucruri în public pe care nu le-a spus nimeni. De ce nu m-au penalizat atunci? «Puşcăriile sunt nişte enclave care fac parte din teritoriul României şi nu se respectă legea». Am spus asta şi eram în puşcărie. De ce nu m-au sancţionat atunci?”, a mai declarat latifundiarul.

UPDATE Patronul FCSB, George Becali, a declarat referitor la acţiunea sindicatelor din penitenciare care au cerut revocarea eliberării condiţionate, că nu comentează "prostii", menţionând că lui i s-a încheiat termenul pentru liberare condiţionată.

"Uitaţi-vă la lege. Cerem ce vrem în ţara asta, în lumea asta? Să îmi arate în lege unde pot cere asta. Eu nu comentez prostii. Astea-s prostii. La mine s-a terminat termenul pentru liberare condiţionată", a declarat, pentru Mediafax, George Becali.

Solicitarea sindicaliştilor

"Ex-deţinutul Gheorghe Becali a intervenit în direct într-o emisiune de televiziune din data de 19 august, unde a afirmat cât se poate de explicit că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deţinut, Victor Becali", spun reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Ei susţin că se impune sesizarea instanţei de executare a pedepsei privative de libertate în legătura cu revocarea eliberării condiţionate pentru Gigi Becali, dar şi a organelor de urmărire penală pentru infracţiunea de ultraj în formă calificată, "fostul detinut Gheorghe Becali fiind cunoscut pentru comandarea unor actiuni de tip mafiot (sechestrare de persoane)".

Gigi Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015, în baza unei decizii definitive a Tribunalului Constanţa, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare. El a fost condamnat, în mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

De unde a pornit totul

Patronul FCSB a intervenit în direct într-o emisiune de televiziune din data de 19 august, unde a afirmat cât se poate de explicit că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deţinut, Victor Becali.

citeste totul despre: