Gigi Becali cere din nou întreruperea pedepsei. Vrea să îşi serbeze ziua de naştere acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali împlineşte marţi 55 de ani şi vrea să îşi serbeze ziua alături de familie FOTO Adevărul
Gigi Becali împlineşte marţi 55 de ani şi vrea să îşi serbeze ziua alături de familie FOTO Adevărul

Generalul Pavel Abraham, noul avocat al lui George Becali, a depus în urmă cu două zile o nouă cerere de eliberare din închisoare pentru clientul său. Printre motivele invocate de apărător se regăseşte şi faptul că marţi, 25 iunie, latifundiarul din Pipera îşi serbează ziua de naştere. Dacă va rămâne în penitenciar de ziua lui, potrivit legii, latifundiarul va avea dreptul să primească doar un pachet de acasă.

Cu toate acestea în această dimineaţă, Becali a primit un cadou surpriză: a fost vizitat de 11 călugări de pe Muntele Athos, care au primit şi permisiunea să participe la slujba de Rusalii care s-a ţinut la capela penitenciarului.

Aceştia au venit special pentru ziua finanţatorului, însă acesta spune că cel mai frumos pe care l-ar putea primi ar fi să fie lăsat să plece o zi din penitenciar. În acest sens, noul avocat al acestuia, generalul Pavel Abraham (fost şef al Poliţiei Române), a depus în urmă cu două zile o cerere de permisie pentru ca finanţatorul Stelei să îşi poată serba ziua de naştere acasă.

Abraham a mai explicat că obiceiul machedonilor este ca de ziua capului familiei să se dea o mare petrecere, amintind şi că Becali nu doreşte ca soţia şi fiicele să îl viziteze la închisoare.

Avocatul a mai spus şi că Gigi Becali este dispus să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie din penitenciar.

„Potrivit legii, George Becali poate fi eliberat pentru că a avut o conduită bună în penitenciar, s-a implicta în activităţile de acolo. De asemenea, am precizat şi despre faptul că este ziua acestuia, iar la aromâni, pentru că aceasta este naţionalitatea sa, o zi de naştere este o sărbătoare în familie”, a precizat Pavel Abraham.

Săptămâna trecută, imediat după ce magistraţii Trbunalului Bucureşti au decis ca procesul privind contopirea pedepselor primite de Becali să se amâne cu o săptămână, finanţatorul Stelei a hotărât să renunţe la serviciile oferite de doi dintre apărătorii săi, Bogdan Bărbuceanu, respectiv Mihaela Olaru. De acum, el va fi apărat de către Bogdan Vlad şi Pavel Abraham.

Tribunalul Bucureşti a decis judecarea cererii de contopire a pedepselor lui Becali pe 27 iunie şi a stabilit că la dosar trebuie ataşate fişa de cazier judiciar a latifundiarului şi copii după minutele instanţelor care l-au condamnat.

Instanţa a mai decis ca, tot până la termenul de pe 27 iunie, să fie ataşate şi dosarele de executare în baza cărora au fost emise mandatele de executare a pedepeselor.

Tot miercuri, Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui George Becali de întrerupere pentru trei luni a pedepsei din dosarul „Schimbului de terenuri”, decizia putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Schimbului de terenuri”. Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare şi fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină.

Cei trei au fost încarceraţi pe 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar pe 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

George Becali a fost condamnat, pe 4 iunie, tot la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza”, pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, decizia fiind definitivă. Instanţa nu a făcut reindivualizarea şi contopirea pedepselor ale acestuia, astfel că avocaţii acestuia au cerut, magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti, contopirea pedepselor, pentru a se constata care este cea mai mare pe care o are de efectuat acesta.

Becali şi-a pierdut mandatul de deputat în urma condamnării sale definitive. Camera Deputaţilor a aprobat pe 5 iunie, prin vot, vacantarea locului de deputat al lui Gigi Becali.

Pe 11 februarie, Becali a fost condamnat definitiv, tot de Instanţa Supremă, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina.

Citiţi mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Gigi Becali şi-a schimbat doi avocaţi, nemulţumit că judecătorii au amânat decizia de contopire a pedepselor

Fostul europarlamentar Gigi Becali va avea de acum doar doi apărători, pe Bogdan Vlad şi Pavel Abraham, după ce a renunţat la serviciile avocaţilor Bogdan Bărbuceanu şi Mihaela Olaru. Cei doi avocaţi îi vor oferi lui Becali asistenţa juridică în cererea de întrerupere a executării pedepsei şi în cea de contopire a pedepselor.

Gigi Becali rămâne în arest, iar la sfârşitul lunii va afla dacă i se măreşte pedeapsa cu închisoarea

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au amânat judecarea cererii prin care Gigi Becali a solicitat contopirea pedepselor primite în dosarele „Schimbul de terenuri” şi „Valiza”. Încă de la primele ore judecătorii au dat însă sentinţa în procesul în care s-a discutat o altă cerere a latifundiarului, aceea de întrerupere a executării pedepsei cu închisoarea. Aceasta a fost respinsă, dar sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel.

Gigi Becali a fost mutat de la Penitenciarul Rahova la cel din Jilava

Gigi Becali a fost mutat, marţi dimineaţă, de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Rahova la Penitenciarul Jilava, unde va ispăşi restul de pedeapsă pe care a primit-o în dosarul „Schimbul de terenuri“. Marţi au expirat cele 21 de zile de carantină în care finanţatorul Stelei a intrat automat după ce a fost închis în Penitenciarul Rahova.

Motivele pentru care vrea Becali sa fie eliberat trei luni: majoratul fiicei sale şi transferurile de fotbalişti la Steaua

Zi importantă pentru Gigi Becali. Magistraţii Tribunalului Bucureşti discută astăzi cererea latifundiarului de întrerupere pentru trei luni a pedepsei cu închisoarea. Dacă iniţial finanţatorul Stelei a spus că vrea în libertate pentru a-şi întreţine familia, azi a explicat că aceasta are bani suficienţi să se întreţină şi că de fapt doreşte să-şi pună ordine în afaceri. Procesul este judecat de magistratul Florin Purigiu. Sentinţa se dă miercuri.

Verdict în dosarul „Schimbul de terenuri”. Gigi Becali, Dumitru Cioflină şi Victor Babiuc au ajuns după gratii

Completul de cinci judecători de la Curtea Supremă l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri dintre deputat şi Ministerul Apărării Naţionale. În acelaşi dosar, Victor Babiuc, fostul ministru al apărării, dar şi generalul Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare. Toţi inculpaţii au fost încarceraţi, însă Becali este singurul care s-a predat.

Becali, Babiuc şi Cioflină au fost duşi la Penitenciarul Rahova

Gigi Becali, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină, condamnaţi definitiv la pedepse cu închisoarea decise în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, au fost transferaţi, luni seară, din arestul Poliţiei Capitalei, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Bucureşti - Rahova.

Gigi Becali a vrut să plece din ţară duminică seară, înainte de sentinţa din „Dosarul Terenurilor“. I s-a deschis un nou dosar penal

De dimineaţă a fost la biserică, spre seară în Ghencea, la partida cu cântec Steaua-Viitorul (2-5), noaptea a vrut să plece din ţară! Cum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să anunţe luni verdictul în "Dosarul Terenurilor", unde poate primi o condamnare cu executare, Gigi Becali a intenţionat să zboare în Israel, dar a fost oprit de poliţie pe aeroport. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite