Gigi Becali, cercetat penal pentru ultraj după ce a ameninţat un director de penitenciar

Gigi Becali, cercetat penal pentru ultraj după ce a ameninţat un director de penitenciar

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Marţi au început audierile în dosarul lui Gigi Becali, acesta fiind acuzat de ultraj, la sesizarea Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Ştiri pe aceeaşi temă

Finanţatorul s-ar fi autodenunţat în direct într-o emisiune de televiziune pe 19 august 2017.
 
Atunci, Becali a recunoscut că a transmis mai multe mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că nu ar fi aprobat o nouă învoire pentru vărul său, Victor Becali.
 
„Această faptă îmbracă elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj şi, având în vedere că cel în cauză a mai fost condamnat pentru infracţiuni care implică ameninţări duse până la capăt, am cerut intervenţia autorităţilor”, se arată într-un comunicat de presă transis de FSANP .
 
 
VIDEO Youtube / FSANP

Totodată, FSANP acuză Administraţia Penitenciarelor că a dezinformat opinia publică, motivând că deşi instituţia a transmis în spaţiul public că ar fi trimis o sesizare de urmărire penală, aceasta nu a fost de fapt înregistrată.
 
„La acea dată Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a efectuat verificări şi a şi informat opinia publică referitor la faptul că «au fost fructificate, au fost valorificate informaţiile obţinute în urma verificărilor realizate în această speţă, la instituţiile abilitate, inclusiv la parchetul competent». Afirmaţie care, din păcate, nu se confirmă, la organele de urmărire penală nefiind înregistrată sesizarea ANP.

Ulterior, apreciind că este foarte posibil ca ANP să nu fi transmis sesizarea către Parchet, aşa cum instituţia a comunicat în mod oficial prin purtătorul de cuvânt,  am formulat un denunţ a cărui soluţionare face acum obiectul dosarului penal 8471/P/2018 şi pentru care Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fixat termen ca până la 15 martie 2019 să fie efectuate verificări şi audieri”, declară FSANP.
 
Aceştia mai acuză ANP că pe lângă dezinformare, ar încerca să ascundă neregulile în legătură cu detenţia unor „deţinuti VIP”.
 
„Constatăm, aşadar, că ANP a dezinformat opinia publică şi continuă să acopere neregulile în legătură cu detenţia şi, după liberare, ameninţările lui Gigi Becali, aşa cum a făcut-o şi în situaţia fostului şi actualului deţinut Cristian Borcea, recentul beneficiar a 10 permisii într-un singur an, campion din pix la muncă, învăţătură, învoiri şi câştiguri pentru liberarea condiţionată”, se mai arată în comunicatul de presă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările