Gigi Becali ar accepta să fie operat în România, dar într-un spital privat. Instanţa anunţă mâine decizia

Gigi Becali ar accepta să fie operat în România, dar într-un spital privat. Instanţa anunţă mâine decizia

Gigi Becali cere eliberarea pe motiv că trebuie să îşi trateze problemele de sănătate FOTO Adevărul

Gigi Becali a spus, marţi, la Curtea de Apel Constanţa, care judecă cererea sa de întrerupere a pedepsei, că are dureri mari la coloană şi că a fost consultat de un neurochirurg care i-a recomandat operaţia de urgenţă. Latifundiarul a adăugat că nu a fost condamnat la moarte sau la paralizie. Magistraţii au rămas în pronunţare şi urmează să anunţe miercuri o decizie.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Marţi dimineaţă, patronul Stelei, Gigi Becali, a fost adus de la Penitenciarul Poarta Albă la Curtea de Apel Constanţa, pentru judecarea contestaţiei acestuia la decizia Tribunalului, respectiv de respingere a cererii de întrerupere a pedepsei din motive medicale.

Maria Vasii, avocata lui Becali, a cerut instanţei să admită contestaţia la decizia Tribunalului Constanţa, care a respins solicitarea de întrerupere a pedepsei, aducând din nou aceleaşi argumente, respectiv că există un raport de expertiză medico-legal în acest caz şi că medicii legişti au stabilit că finanţatorul Stelei are o afecţiune gravă care nu poate fi tratată în regimul penitenciar şi care necesită intervenţie chirurgicală.

Ea a prezentat mai multe cazuri de la instanţe din ţară în care condamnaţi cu pedepse mult mai aspre decât Becali au beneficiat de întreruperea perioadei de detenţie din motive medicale, dar şi cazuri de la CEDO în care România a fost condamnată tocmai pentru că nu a permis unor condamnaţi să fie eliberaţi pentru tratament medical.

Avocata a susţinut că Gigi Becali are dreptul să se opereze fără pază şi că îşi poate alege clinica unde să aibă loc intervenţia, ea indicând în acest caz o unitate medicală privată din Bucureşti.

Procurorul anticorupţie a cerut magistraţilor să respingă această contestaţie ca neîntemeiată şi să păstreze hotărârea dată de Tribunalul Constanţa, susţinând că, prin decizia acestei instanţe, lui Becali nu i se interzice realizarea intervenţiei chirurgicale, doar că aceasta trebuie făcută sub pază şi în reţeaua medicală a Ministerului Sănătăţii.

La rândul său, Becali a spus că deocamdată nu i-a propus nimeni unde să fie operat, susţinând că „pe statul român nu îl interesează” acest aspect.

„Sunt două luni de când s-a făcut expertiza medico-legală, iar statul nu mi-a spus nimic. Nu m-a întrebat să aleg spitalul din reţeaua Ministerului Sănătăţii, nu l-a interesat, nu mi-a propus nimic”, a afirmat Becali.

El a mai spus că a avut din nou dureri la coloană şi a fost consultat de un neurochirurg din Constanţa care i-a spus că trebuie operat de urgenţă.

Finanţatorul Stelei a spus şi el că doreşte să facă intervenţia într-o clinică privată din Bucureşti şi că în unităţile medicale private nu este acceptată paza.

Becali le-a mai spus magistraţilor că înainte de intervenţia chirurgicală ar dori să meargă două-trei zile la o mănăstire, să se roage pentru sănătatea sa şi că înainte de operaţie nu vrea „să îmbrăţişeze gardianul”, ci să aibă alături familia sa.

El a mai afirmat că nu înţelege de ce nu i se permite întreruperea pedepsei pentru efectuarea operaţiei pentru că apoi va reveni în penitenciar şi va ispăşi restul din condamnare, susţinând că, potrivit noului Cod de procedură penală, ar mai avea de executat aproximativ opt luni de închisoare în regim deschis.

„De ce îi deranjează că Becali, care a stat un an de zile în puşcărie, îşi face operaţia şi apoi îşi reia condamnarea? De ce atâta încrâncenare ca să paralizez eu? Nu am fost condamnat la moarte, nu am fost condamnat la paralizie”, a mai spus Becali în faţa instanţei.

El a susţinut că dacă îi va fi respinsă contestaţia se va adresa CEDO.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au rămas în pronunţare pentru miercuri în privinţa cererii lui George Becali de întrerupere a executării pedepsei.

Gigi Becali, o nouă încercare de a ieşi din închisoare

Concret, magistraţii judecă recursul latifundiarului la decizia tribunalului de a respinge cererea de întrerupere a executării pedepsei. Judecătorul care a analizat cazul în primă instanţă este de părere că patronul Stelei poate fi supus unei intervenţii sub pază în orice spital din ţară, şi nu în străinătate cum cere Becali, arată B1 TV. 
 
„Starea sa s-a degradat în fiecare zi pe care a petrecut-o în închisoare. Încă luăm în calcul posibilitatea de a fi tratat de problemele sale de sănătate în Germania. Avem oferte din partea unei clinici private din România. Să fie într-o clinică în care să i se asigure toate condiţiile necesare”, a declarat Maria Vasii, avocata lui Becali.
 
De asemenea, reprezentanţii comisiei pentru cercetarea abuzurilor vor dezbate astăzi sesizările făcute de Becali privind tratamentul din penitenciar
 
„Soluţia propusă este aceea de a sesiza Ministerul Justiţiei, care are posibilitatea dacă doreşte să aprofundeze problematica. Răspunsul pe care îl primim de la Ministerul Justiţiei o să îl trimitem şi domnului George Becali”, a explicat Mircea Man, şeful Comisiei de abuzuri. 
 
Traian Băsescu: mă gândesc foarte serios şi la Gigi Becali 
 
Invitat luni la Adevărul Live, preşedintele României, Traian Băsescu a discutat şi despre o posibilă graţiere a lui Gigi Becali. 
 
„Mă gândesc foarte serios şi la Gigi Becali, cum mă gândesc şi la mulţi alţii, pentru că sunt mii de cereri de graţiere. Să nu credeţi că doar baronii fotbalului îşi cer graţierea. Numai că baronii fotbalului sunt mai zgomotoşi. De ce? Pentru că au bani, d-asta sunt mult mai zgomotoşi şi uneori duc zgomotul dincolo de lipsa de decenţă faţă de ce i s-a întâmplat în viaţă. 
 
Vă asigur că mă uit cu multă atenţie la orice cerere de graţiere şi o gândesc profund, în mod egal pentru Gigi Becali, pentru cetăţeanul pe care televiziunile nu-l cunosc sau pentru femeia cu patru copii acasă, dar ceea ce am spus nu înseamnă nimic altceva decât ceea ce se întâmplă: că mă gândesc serios la orice cerere de graţiere şi cer întotdeauna foarte multe date şi judec şi impactul şi în niciun caz, în niciun caz, în ceea ce-l priveşte pe Gigi Becali sau pe orice altă personalitate nu voi ţine cont de impactul electoral. Am văzut abordarea asta: «preşedintele se va uita câte voturi îi va aduce lui, Mişcării Populare». Eu nu mai candidez şi Mişcarea Populară n-are nevoie de voturi câştigate în acest fel. Nu-mi voi abandona principiile de dragul voturilor”, a declarat şeful statului. 
 
Mai are de stat peste doi ani şi jumătate la închisoare
 
Finanţatorul Stelei are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.
 
Gigi Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până pe 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.
 
El a depus, în timpul detenţiei, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum şi o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.
 
Tribunalul Constanţa a respins, în 20 februarie, cererea de întrerupere a pedepsei a lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenţie chirurgicală la coloană. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Liga lui Mititica. Opt grei din fotbal, aruncaţi după gratii pentru corupţie

Cei mai puternici şi influenţi oameni din fotbalul românesc au ajuns după gratii. Judecătorii Curţii de Apel au fost necruţători chiar şi cu Gheorghe Popescu şi Jean Pădureanu, pentru care procurorii anticorupţie ceruseră la ultimul termen al procesului închisoare cu suspendare.

Graţierea lui Gică Popescu rupe România în două

Politicieni, oameni din fotbal, jurnalişti şi oameni de rând cer graţierea lui Gică Popescu, fost căpitan al echipei naţionale a României, în vreme ce mare parte a opiniei publice crede că „Baciul“ trebuie să-şi ispăşească pedeapsa. Specialiştii nu sunt de acord cu o graţiere, care ar arăta că persoanele publice sunt deasupra justiţiei

EXCLUSIV Europarlamentarul Sebastian Bodu dezvăluie cum a ajuns să-i prindă pe greii fotbalului

Europarlamentarul constănţean Sebastian Bodu relatează în exclusivitate pentru „Adevărul“ cum a deschis dosarul în care nume grele din fotbalul românesc au fost trimise la închisoare.

 
Fraţii Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali s-au predat la Poliţia Constanţa. Este aşteptat în continuare Cristian Borcea. Cei trei se află la Constanţa, oraş în care şi-au stabilit de curând reşedinţa în acte. Cristian Borcea, Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali şi-au făcut buletine de Constanţa pentru a beneficia de executarea pedepsei la Penitenciarul Poarta Albă, unde îşi ispăşeşte condamnarea Gigi Becali.
 
 
Europarlamentarul constănţean Sebastian Bodu aminteşte că el este cel care a dat semnalul demascării corupţiei din fotbalul românesc. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Sebastian Bodu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), împărtăşeşte tristeţea că lumea a uitat că el a declanşat procesul din Dosarul Transferurilor.
 
 
Penitenciarul Poarta Albă din judeţul Constanţa devine reşedinţa unor nume grele din fotbalul românesc. După Gigi Becali, verii Ioan „Giovanni“ şi Victor Becali, precum şi finul Cristian Borcea, vor să-şi ispăşească pedeapsa la Poarta Albă. Puşcăria situată la 23 kilometri de municipiul Constanţa are motto-ul „Erare humanum est“ - „A greşi este omeneşte“.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările