Gheorghe Pogea, fostul ministru al Finanţelor, a fost audiat la DNA în dosarul “Loteria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Pogea, a fost audiat marţi la DNA într-un dosar mai vechi care are legătură cu Loteria Română, mai precis contractele încheiate de instituţie cu o firmă.

Aceste contracte sunt legate de sistemul informatic furnizat instituţiei de o societate grecească. Pogea a declarat, la ieşirea de la audieri,că a dat declaraţii în calitate de fost ministru al Finanţelor, neavând nicio altă calitate, asupra sa neplanând alte acuzaţii.

Solicitarea DNA

Ministerul Finanţelor a anunţat că DNA a solicitat, în scris, pe 28 septembrie, unele documente referitoare la verificările efectuate de Corpul de Control al Ministrului la Loteria Română, pe care instituţia le pune la dispoziţie.
Sursele judiciare au precizat că raportul Corpului de control al Ministerului Finanţelor avut în vedere de anchetatori ar face referire la contractul cu Novomatic.
În 2013, Loteria Română a selectat grupul austriac de firme Novomatic pentru livrarea a 10.000 de terminale de videoloterie, contractul, semnat pe o perioadă de 15 ani, garantând companiei de stat, în anumite condiţii, un venit de minumum 75 milioane de euro.
Livrarea echipamentelor de videoloterie a fost asigurată anterior de firmele Intralot şi Intracom din Grecia, în baza unui contract de 100 millioane de dolari care se încheia în 2013. Contractul dintre Loterie şi cele două firme greceşti a făcut obiectul unei investigaţii a Consiliului Concurenţei.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite