Gheorghe Dincă ar fi făcut parte din anturajul unui traficant de persoane. Deputatul mitralieră, indicii despre ipoteza că fetele nu sunt omorâte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se conturează tot mai mult ipoteza conform căreia fetele pe care Gheorghe Dincă a spus că le-a ucis ar fi, de fapt, traficate într-o reţea de proxenetism. Activitatea lui Gheorghe Dincă în perioada în care a stat în Italia este cercetată, în urma zvonurilor potrivit cărora el ar fi făcut parte din anturajul unui traficant de persoane.

Suspiciuni de proxenetism 

O sursă a declarat, pentru Mediafax, sub protecţia anonimatului, că bărbatul ar fi primit interdicţie de a intra pe teritoriul italian, timp de cinci ani, pentru o agresiune comisă împotriva unei tinere, care ar fi avut loc în anul 2000, când a plecat cu familia în sudul Italiei.

O femeie din Italia susţine că Gheorghe Dincă s-ar fi înconjurat de proxeneţi în Bari şi că ar fi adus tinere împreună cu alţi membri ai grupării din care făcea parte. Fetele erau minţite că vor avea grijă de bătrâni, dar erau trimise să se prostitueze, scrie Realitatea.

„Pot să vă spun ca să daţi mai departe, să transmiteţi mai departe ceea ce făcea el şi cu prietenul lui Mihai. Mihai era din Constanţa. Ăştia aduceau fete, le luau banii, le băteau. Erau românce“, a declarat femeia la Realitatea TV.

Şi Digi 24 scrie despre un anume Mihai din anturajul criminalului din Caracal, care ar fi condus reţeaua de prostituţie şi trafic de persoane. „În 2011 a fost treaba. Fetele când le vedeau pe persoanele astea fugeau, adică se îndepărtau, că e mai bine să eviţi decât... Le bătea acolo în mijlocul străzii“, a spus femeia pentru Digi24.

Cătălin Rădulescu: Poate că fetele sunt traficate 

Imagine indisponibilă

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu consideră posibilă ipoteza că fetele dispărute nu ar fi fost omorâte, ci traficate.

„Zilele astea am vorbit cu magistraţi, foşti procurori, experţi în criminalistică, medici legişti şi chiar în anti-tero, vis a vis de ceea ce s-a întâmplat în Caracal, şi lucrurile încep să nu se lege: 

1. Bijuteria găsită în maşina monstrului, cartea de vizită (de care a spus Alexandra la telefon), eventuale obiecte vestimentare sau chiar telefon, demonstrează numai că Alexandra a fost luată de monstru Dincă, dar nu conduc spre omorârea acesteia; 

2. Eventuala incinerare a Alexandrei ar fi necesitat timp suficient, combustibil în cantitate foarte mare (benzină sau kerosen, nu motorină), un bazin mare în care să bage corpul şi ar fi determinat un fum şi un miros foarte puternic uşor de sesizat atât ziua cât şi noaptea; în acelaşi timp necesită temperaturi foarte mari de peste 1000 grade astfel ca să rămână numai cenuşă, în caz contrar ar fi trebuit sa fie găsite fragmente de os;

3. Negăsirea urmelor de sânge sau a cadavrului lipseşte de obiect ipoteza asasinării Alexandrei", a scris, marţi seară, pe Facebook, deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

De asemenea, el pune la îndoială implicarea DIICOT în cazul celor două fete dispărute în Olt.

„4.Ce caută Diicot în această poveste? Diicotul nu are atribuţii decât dacă există suspiciunea unui trafic de persoane. Ori diicotul nu şi -a făcut treaba de la dispariţia Luizei şi acum vrea sa acopere neglijenţa în serviciu ori vor să acopere o reţea de crimă organizată în care probabil poliţişti, procurori, judecători şi monstrul Dincă sunt implicaţi", a mai scris politicianul.

Vecinii cred că Dincă nu acţiona singur

Şi vecinii lui Gheorghe Dincă vorbesc despre o reţea de traficanţi de fete, potrivit Mediafax

O femeie a spus, refuzând să fie filmată, că la locuinţa lui Dincă a fost văzută de mai multe ori o maşină de lux condusă de o femeie. Tânăra a auzit prin Caracal că femeia care conduce maşina de lux este cea care „atrăgea fetele” şi le ducea la Dincă. Aceeaşi tânără spune că localnicii sunt cu toţii convinşi că Dincă nu făcea faptele singur, dar nu vor vorbi niciodată, de teamă.

Mai mulţi venici spun şi ei că se tem să vorbească pentru că „dacă ne văd pe bandă, vin traficanţii şi dau foc la case”.

Ipoteza avansată de un bărbat este că într-o eventuală reţea ar putea şi implicaţi băieţii lui Dincă, iar acesta îi acoperă: „Mă gândesc să nu fie fiii lui. Şi el, ca să-i acopere, a spus că le-a omorât”.

„Fetele astea nu au fost răpite ca să fie omorâte, ci ca să producă!“

Imagine indisponibilă

Chirurgul estetician Adina Alberts (foto sus) a postat pe Facebook o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă, în care a explicat de ce crede că fetele sunt încă în viaţă.

Indiciile care o fac să creadă că fetele dispărute în Caracal au fost scoase din ţară: 

„1. Simplu fapt că pe lângă situaţia Alexandrei, se încearcă “o rezolvare” şi a celuilalt caz cu notorietate publică, acela al Luizei... care necesită, nu-i aşa, şi acesta o soluţie gen “praf în ochi”!

2. Cazanul în care cică a incinerat-o pe fată... cum să incinerezi un corp într-un cazan?!? Corpul uman conţine 70% apă. Că să incinerezi un corp îţi trebui minim 2 ore temperatura de peste 1000 de grade Celsius, temperatura pe care nu o poţi obţine decât într-un cuptor special! La crematoriu IML din Bucureşţi, când se incinereaza un cadavru, miroase tot Berceniu. Cum puteţi crede că Alexandra a fost incinerată în cazan, în aer liber?!

3. Ieşirea publică a dnei procuror, seară, la 21:30, total neobişnuită, oferind detalii menite să ne “facă praf” pe noi telespectatorii, şi să ne şteargă orice urmă de îndoială asupra morţii acesteia!

4. Mama Alexandrei a primit un telefon de la un număr necunoscut şi o voce bărbătească i-a spus:”Mama soacră, eu şi faţă ta am plecat în Anglia că să facem bani!”

5. “Criminalul” declara că a surprins-o pe faţă la telefon apelând 112. Păi oricine ştie că, după un apel la 112, ar fi trebuit că poliţia să ajungă urgent. “Criminalul” asta, în schimb, nu s-a sinchisit, şi “a omorât-o, a tranşat-o, a incinerat-o” parcă ştiind că nimeni şi nimic nu-l va deranja din treaba!

6. Faptul că mama Luizei, după o prima tentativă nereuşită pe care am avut-o de a discuta la telefon, atunci când am sunat-o din nou după 2 zile, mi-a zis că e greşeală şi că ea n-are nicio fată, deşi vocea era aceeaşi! Probabil a fost ameninţată!

7. Dacă fetele ar fi fost moarte, nu ar mai există această reticenţă din partea poliţiei, procuraturii, această lentoare incredibilă în a acţiona...

8. Şi nu în ultimul rând, simplu fapt că aşa zisul criminal avea bluza galbenă a copilei aruncată lejer pe umeri... mi se pare sugestiv pentru toată această dorinţa de manipulare a maselor!“, crede chirurgul. 

Legat de scoaterea din România a fetelor, Libertatea a scris că poliţia nu a dat-o pe Alexandra în consemn la frontieră când a deschis dosarul, ci mult mai târziu. În mod normal, procedura este aceea ca, în momentul deschiderii dosarului de dispariţie, printr-un sistem de alertă special organizat, copilul să fie dat şi în consemn la frontieră. Tocmai ca să nu fie traficat, scrie Tolontan. 

    

DIICOT: Gheorghe Dincă nu a avut dosar penal în ultimii 15 ani

DIICOT a anunţat că Gheorghe Dincă nu a fost implicat în niciun dosar penal în perioada 2004-2019, nici în Olt şi nici în Craiova

„Facem menţiunea că în perioada 2004 - 2019, pe rolul DIICOT – ST Craiova şi DIICOT – BT Olt nu a fost înregistrată nicio cauză privind activităţi infracţionale desfăşurate de inculpatul Dincă Gheorghe”, informează DIICOT, printr-un comunicat de presă.

DIICOT a dezminţit şi informaţia potrivit căreia Gheorghe Dincă ar fi fost cercetat într-un dosar pentru că oferea fete militarilor americani din Deveselu.

Te-ar putea interesa şi:

 

Fost şef de crematoriu: Incinerarea nu se poate face într-un butoi, pentru că e nevoie de o temperatură de 1.400 de grade

Fost şef Omoruri: Dincă este un criminal în serie care ucide într-o anumită rutină. Unde ar fi corpul Alexandrei Măceşanu

Şefii de poliţie din mediul rural s-au speriat de o echipă Digi24. Cum au încercat să se acopere

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite