Gheorghe Ştefan, scos din arestul Poliţiei Capitalei şi dus la spital unde a fost operat de hernie de disc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ştefan a fost arestat în dosarul „Microsoft” FOTO Mediafax
Gheorghe Ştefan a fost arestat în dosarul „Microsoft” FOTO Mediafax

Gheorghe Ştefan, Pinalti, primarul suspendat al oraşului Piatra Neamţ, a fost operat, miercuri, de hernie de disc, într-un centru medical privat din Capitală, unde va rămâne internat încă două-trei zile, spre a-i fi evaluate bolile pentru care a fost operat în 2013, au anunţat medicii.

Gheorghe Ştefan, care este arestat preventiv în dosarul „Microsoft”, a fost dus pentru operaţie din centrul de detenţie al Poliţiei Capitalei.

„Gheorghe Ştefan s-a prezentat la spital pentru o durere de coloană lombară iradinată pe membrul inferior stâng. În urma investigaţiei RMN, am constatat că există o mică hernie de disc responsabilă pentru simptomatologie. Am produs decompresia nervilor afectaţi, printr-o procedură minim invazivă numită nucleopalstie", a explicat medicul Rareş Nechifor, cel care a realizat operaţia la Centrele de Excelenţă Ares din Capitală, potrivit Mediafax.

Medicul a mai precizat că a fost o operaţie simplă, care a durat o jumătate de oră, timp în care Gheorghe Ştefan a fost treaz. 

„Pacientul are nevoie de recuperare medicală şi kinetoterapie, care ar putea fi începute la două săptămâni de la operaţie. Fără recuperare, există riscul de recidivă", a adăugat medicul.

Pe de altă parte, medicii spitalului privat Ponderas, unde Gheorghe Ştefan a fost operat în urmă cu un an şi jumătate pentru obezitate morbidă, ar vrea să facă o evaluare a stării sănătăţii pacientului.

„Pacientul Gheorghe Ştefan a fost internat, în urmă cu aproximativ 18 luni, în Spitalul Ponderas, şi pentru alte probleme de sănătate, probleme metabolice, precum obezitate morbidă şi diabet zaharat tip 2. Atunci, a fost supus unei intervenţii la nivelului stomacului - gastric bypass pe cale laparoscopică. Pentru că din motive independente de voinţa noastră nu am putut să îi efectuăm consultaţiile postoperatorii obligatorii la un an de la intervenţie, vom profita de acest moment pentru a monitoriza starea sănătăţii acestuia", a spus medicul Bogdan Smeu de la Spitalul Ponderas.

Potrivit medicilor, Ştefan va mai rămâne internat două-trei zile, pentru analize amănunţite specifice programului metabolic.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, edilul Gheorghe Ştefan şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru au fost arestaţi preventiv, pe 29 octombrie, în dosarul „Microsoft”. 

Procurorii îi acuză pe Dorin Cocoş, pe Dumitru Nicolae şi pe Gheorghe Ştefan de trafic de influenţă şi spălare de bani, în timp ce fostul ministru Gabriel Sandu este acuzat de luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

În actele aflate la dosar anchetatorii explică cum Cocoş, Ştefan şi Sandu s-au întâlnit în primăvara anului 2009 şi au discutat despre continuarea contractului cu Fujitsu Siemens Computers, în contextul în care contractul de închiriere de licenţe Microsoft pentru Guvernul României expira în 2009. Procurorii spun că tot atunci s-au stabilit şi comisioanele celor aflaţi faţă în faţă, la discuţii: 9 milioane de euro pentru Nicolae Dumitru, aproape 4 milioane de euro pentru Gheorghe Ştefan şi 2,7 milioane de euro pentru Gabriel Sandu.

DNA mai susţine că Nicolae Dumitru şi-ar fi exercitat influenţa asupra lui Şerban Mihăilescu şi Dan Nica, membri ai Guvernului la data faptelor, pentru a obţine încheierea contractului de închiriere a licenţelor Microsoft. 

Nouă miniştri cercetaţi pentru fapte de corupţie în dosarul Microsoft 

În dosarul Microsoft, DNA a cerut avizarea începerii urmăririi penale pentru nouă foşti miniştri ai Educaţiei, ai Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi, respectiv, ai Ministerului Finanţelor. 

Procurorii îi acuză pe senatorul Ecaterina Andronescu de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, pe deputatul Valerian Vreme de abuz în serviciu, pe senatorul Petru Şerban Mihăilescu de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani, şi pe europarlamentarul Dan Nica de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. 

De asemenea, Adriana Ţicău este suspectată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, Gabriel Sandu - de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, Daniel Funeriu - de abuz în serviciu, Alexandru Athanasiu - de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, Mihai Nicolae Tănăsescu - de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. 

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

    

Dosarul Microsoft. Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan rămân după gratii. Gabriel Sandu şi Dumitru Nicolae, în arest la domiciliu

STENOGRAME Dosarul „Microsoft“. Dorin Cocoş: „Am vorbit şi cu Elena. A zis: «Foarte bine»“

Şpăgi nesimţite în dosarul „Microsoft“. Gabriel Sandu, Pinalti, Nicolae Dumitru „Niro” şi Cocoş au fost arestaţi preventiv

Dosarul „Microsoft”. Cum îşi mascau şpăgile Gabriel Sandu, Pinalti, Cocoş şi Dumitru Nicolae

Averile miniştrilor acuzaţi de corupţie în dosarul „Microsoft”

Dosarul Microsoft: Gabriel Sandu, Dorin Cocoş, Nicolae Dumitru şi Gheorghe Ştefan au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie

Dosarul „Microsoft”. Adriana Ţicău, fostul ministru al Comunicaţiilor, a fost pusă sub învinuire

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite