Germania: autocar românesc, implicat într-un accident grav soldat cu un mort şi 15 răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Accidentul a avut loc pe autostrada A3 din Germania FOTO idowa.de
Accidentul a avut loc pe autostrada A3 din Germania FOTO idowa.de

Un autocar românesc a fost implicat într-un accident grav care a avut loc, luni dimineaţă, pe o autostradă din Germania. În urma accidentului, o persoană a murit şi alte 15 au fost grav rănite.

Accidentul s-a produs luni dimineaţă, în jurul orei 03.25, pe autostrada A3 în direcţia Nurnberg, informează portalul german idowa.de. Din primele informaţii, impactul a avut loc din cauza vremii nefavorabile.

Un TIR turcesc cu încărcătură de 40 de tone a derapat din cauza zăpezii abundente şi s-a învârtit pe şosea. Autocarul românesc se afla chiar în spatele TIR-ului, iar şoferului român i-a fost practic imposibil să evite coliziunea.

Potrivit poliţiei germane, în autocar se aflau 30 de persoane. Dintre acestea, 15 au fost rănite. Şoferul şi alte patru persoane au fost foarte grav rănite.

Toate victimele au fost transportate la spital de urgenţă.

„În autocar se aflau 22 de persoane. Cetăţeanul român care conducea autocarul a decedat, iar alte 12 persoane au suferit traumatisme minore. La bordul autocarului nu existau pasageri minori", precizează Ministerul român de Externe.

Singura persoană care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului a fost şoferul de rezervă, care dormea într-o cabină a autocarului. Bărbatul a murit pe loc.

Circulaţia pe autostradă în direcţia Nurnberg este închisă încă de azi-dimineaţă, iar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile nu s-a stabilit nicio rută ocolitoare.

Politţia germană încă n-a stabilit cine este vinovat pentru producerea accidentului.

Consulatul General al României la Munchen este în legătura permanentă cu autorităţile germane şi cu firma de transport românească. Un consul s-a deplasat la locul accidentului, iar Consulatul General al României la München este pregătit să asigure asistenţă potrivit competenţelor conferite de legislaţia în materie.
 

Accident autocar Germania FOTO idowa.de


Imagini de la accidentul produs luni diminieaţă, în care a fost implicat un autocar românesc FOTO idowa.de

 

Accident autocar Germania FOTO idowa.de
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite