George Maior a ţinut o conferinţă la American University pe tema situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul român la Washington, George Maior, a fost invitat să ţină o conferinţă pe tema problematicii strategice în regiunea Mării Negre la American University - School of International Service, a anunţat Ambasada României printr-un comunicat de presă.

În cadrul acestei conferinţe, intitulată „După Crimea: Jocul Strategic din Regiunea Mării Negre”, Dl. Maior a subliniat „importanţa strategică a regiunii Mării Negre şi a ramificaţiilor în plan internaţional a evoluţiilor din această zonă. De asemenea, a evidenţiat necesitatea menţinerii unei atenţii ridicate din partea SUA şi NATO asupra evoluţiilor de securitate din regiune, pe fondul impactului acţiunilor Rusiei asupra ordinii şi dreptului internaţionale”, se afirmă în comunicatul de presă al ambasadei.

Un alt punct important al conferinţei Dl. Maior a fost „evaluarea implicaţiilor asupra securităţii zonale prin prisma procesului de militarizare a Peninsulei Crimeea arătând că există motive de îngrijorare cu privire la securitatea internaţională şi regională” în contextul conflictelor îngheţate din zona Mării Negre.

Ambasadorul României a vorbit şi despre sprijinul politic şi practic acordat de ţara noastră partenerilor regionali precum Ucraina, Georgia şi în special Republica Moldova. Nu în ultimul rând a subliniat şi importanţa asigurării accesului la resurse energetice prin valorificarea descoperirilor de hidrocarburi din Marea Neagră.

Ambasada României la Washington a anunţat că în perioada următoare Dl. Maior va continua programul de conferinţe în mediul academic din Statele Unite, la universităţi precum Chicago Council on Global Affairs, University of Georgia, sau Georgetown University.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite