George Maior s-a întâlnit cu români care lucrează la companii IT, cu reprezentanţi Boeing şi a susţinut o prelegere la University of Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, s-a întâlnit cu oficiali şi români care lucrează la marile companii IT din Washington (Microsoft, Amazon), cu primarul oraşului Bellevue, cu reprezentanţi Boeing, şi a susţinut o prelegere la University of Washington, anunţă Ambasada României într-un comunicat de presă.

La Seattle, George Maior s-a întâlnit mai întâi cu reprezentanţi de la Amazon, alături de care a discutat despre activitatea companiei în România şi perspective de extindere a acesteia. Ambasadoul a subliniat avantajul geografic al ţării noastre pentru a devenit un centru logistic principal din zona Contral – Estică a Europei. 

Oficialii companiei au declarat că România reprezintă o prioritate pentru Amazon şi că speră ca biroul recent deschis în Bucureşti să ajungă la nivelul extinderii din Iasi unde compania are peste 900 de angajaţi.

Mai departe, ambasadorul a vizitat sediul Boeing, unde a discutat cu Moty Oliver, vicepreşedinte pe Europa, despre relaţia companiei cu România şi despre parteneriatul Boeing – Romaero. Aici, ambasadorul s-a văzut şi cu o parte dintre cei peste 200 de angajaţi români care lucrează la compania americană.

Vizita lui Maior la Seattle a mai cuprins şi o masă rotundă la care au participat companii din IT, aeronautică sau domeniul bancar, unde ambasadorul a vorbit despre oportunităţile pe care România le poarte oferi investitorilor străini. Acesta a subliniat că printre sectoarele cu potenţial de investiţii în România s-ar număra IT&C, energie, apărare, agricultură, industrie auto şi aeronautică. Potrivit comunicatului de la Ambasadă, reprezentanţii companiilor s-au arătat interesanţi.

George Maior s-a mai întâlnit apoi cu liderii comunităţii româneşti din Seattle şi împrejurimi, la invitaţia lui Iulian Calinov, consul onorific al României în Washington. Ambasadorul a apreciat organizarea comunităţii de aici şi a punctat faptul că românii care lucrează în companii precum Microsoft, Amazon sau Boeing reprezintă esenţiali pentru îndeplinirea obiectivelor de politică externă ale ţării noastre precum şi pentru promovarea valorilor naţionale.

Un alt punct al vizitei în Seattle a reprezentat întâlnirea ambasadorului cu John Stokes, primarul oraşului Bellevue. Acesta din urmă a explicat că zona Seattle – Bellevue poate oferi multe oportunităţi companiilor româneşti, incluziv celor mici şi mijlocii de tip start-up, care doresc să dezvolte proiecte de cooperare cu parteneri americani.

La finalul vizitei oficiale, George Maior a susţinut o prelegere la University of Washington, pe tema cooperării strategice SUA – România în Europa Centrală şi de Est. Ambasadorul a vorbit despre oportunităţile de dezvoltare dar şi despre provocările de securitate, în special cele care vin dinspre Rusia.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite