George Maior: Politicile de apărare şi securitate, pilon cheie al Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada României în SUA a celebrat la Washington D.C., printr-o recepţie, Ziua Armatei României. Cu această ocazie, ambasadorul George Cristian Maior, a reiterat importanţa politicilor de apărare şi securitate, care sunt un pilon cheie al Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii.

La 23 octombrie 2015 a fost celebrată, la Washington D.C., Ziua Armatei României. La recepţia organizată de Biroul Ataşatului Apărării cu sprijinul Ambasadei României la Washington, au fost prezenţi peste 150 de invitaţi, România fiind onorată prin participări numeroase de nivel înalt, incluzând reprezentanţi ai Departamentului Apărării al SUA, ai Departamentului de Stat şi altor instituţii şi agenţii ale Administraţiei americane, ataşaţi militari şi diplomaţi din cadrul ambasadelor acreditate în capitala americană.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat cu această ocazie importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, punând accent inclusiv pe contribuţia deosebită pe care ţara noastră o aduce în teatrele de operaţii externe.

“Întreg spectrul politic din România a fost de acord cu creşterea procentului din Produsul Intern Brut alocat cheltuielilor pentru apărare, într-un context internaţional şi regional deosebit de complicat. Acest lucru ne va permite să continuăm modernizarea apărării şi întărirea operaţională a structurilor Armatei, pentru a putea face faţă noilor provocări.”, a afirmat ambasadorul George Maior. Ambasadorul George Maior a mai menţionat că operaţionalizarea facilităţii de la Deveselu până la sfârşitul anului 2015 reprezintă o dovadă clară a capacităţii României de a se încadra în ansamblul măsurilor de protecţie ale NATO în regiune.

La rândul său, ataşatul apărării din cadrul Ambasadei României la Washington, colonel Constantin Iacobiţă, a salutat cooperarea excelentă la nivel militar pe care România o are cu Statele Unite ale Americii, arătând că ţara noastră este un partener solid şi un aliat de încredere al SUA.

Generalul Charles Gable, reprezentant al Gărzii Naţionale a Statului Alabama, a apreciat în discursul său excelenta şi îndelungata colaborare pe care Garda Naţională a Statului Alabama o are cu Armata României, menţionând sprijinul acordat în privinţa exploatării aeronavelor F-16.
În cadrul evenimentului au mai fost prezentate materiale video referitoare la procesele de transformare şi modernizare a armatei române şi la contribuţia pe care ţara noastră o aduce la operaţiunile NATO privind securitatea regională şi internaţională.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite