George Maior a anunţat că nu se va prezenta la audieri marţi în dosarul Laurei Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef SRI, George Maior, a anunţat procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), că nu se va prezenta la audieri nici marţi, 23 iulie, în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, motivând că are alt eveniment, transmite Mediafax.

Potrivit sursei citate, fostul şef SRI, George Maior, le-a transmis procurorilor Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), că nu se va prezenta la audieri marţi, 23 iulie, în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, motivând că are alt eveniment.

Actualul ambasador al României în Statele Unite ale Americii fusese citat de către procurorii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) marţi, 23 iulie, în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat. Este a doua oară când fostul director al Serviciului Român de Informaţii refuză să se prezinte să se prezinte pentru audieri în această cauză, el fiind citat prima oară pe 23 mai, atunci când a anunţat că nu se poate prezenta din motive ce ţin de sănătate.

În acest dosar, au fost audiaţi deja fostul ministru de Interne Gabriel Oprea şi fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informaţii, Florian Coldea, ambii în calitate de martor. Florian Coldea a declarat, după aproape 4 ore de audieri, că nu a luat la cunoştinţă de nicio împrejurare în care Kovesi să fi comis vreo infracţiune şi că poate ar trebui investigaţi cei care nu au făcut nimic pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, din Indonezia, în 2011.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Pe 28 martie, Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de anchetă a magistraţilor, însă măsura a fost contestată în instanţă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus ulterior revocarea măsurii controlului judiciar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite