UPDATE George Copos şi Mihai Stoica rămân cu regim închis de detenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Copos şi Mihai Stoica cer Judecătoriei Sectorului 5 schimbarea regimului de detenţie Foto Adevărul
George Copos şi Mihai Stoica cer Judecătoriei Sectorului 5 schimbarea regimului de detenţie Foto Adevărul

Mihai Stoica, fostul manager al echipei Steaua Bucureşti, şi George Copos, fostul acţionar majoritar al FC Rapid, urmează să îşi execute pedepsele în regim închis de detenţie. Asta au decis definitiv, miercuri, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 care au respins solicitările celor doi.

UPDATE Judecătoria Sectorului 5 a respins cererile formulate de Mihai Stoica şi George Copos de schimbare a regimului de detenţie din închis în semideschis.

Decizia instanţei este definitivă.

UPDATE Instanţa Judecătoriei Sectorului 5 a rămas în pronunţare, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie anunţată o decizie.

Mihai Stoica şi Gheorghe Copos nu au fost aduşi în faţa magistraţilor.

Avocatul lui George Copos a spus în faţa judecătorilor că pedeapsa trebuie să fie pedeapsă, nu supliciu.

„Vă rog să ţineţi seama de vârstă şi de faptul că are probleme de sănătate. S-a integrat în sistemul penitenciar şi acest lucru se afirmă şi în raportul de la Penitenciarul Rahova. Iar pedeapsa trebuie să fie pedeapsă, nu supliciu”, a spus apărătorul.

În cazul lui Mihai Stoica, avocata acestuia le-a spus magistraţilor că lăsarea fostului manager la muncă l-ar ajuta să se reintegreze

„În loc să-l ajute să-i modifice caracterul în mod pozitiv, faptul că stă degeaba nu-l va ajuta, ci munca. Încă din prima zi a cerut să muncească şi ţineţi cont de faptul că are o conduită ireproşabilă. Lăsarea lui la muncă nu ar crea probleme, asta l-ar ajuta să se reintegreze", a arătat avocatul.

La termenul trecut, avocaţii lui Mihai Stoica au transmis instanţei că au reziliat contractul de reprezentare semnat cu fostul manager al echipei Steaua, astfel încât el trebuie să îşi angajeze alţi avocaţi.

Tot atunci, procesul lui George Copos a fost amânat deoarece la dosar nu a fost depusă decizia judecătorului delegat de la penitenciar.

Încarceraţi la penitenciarul Rahova

Atât George Copos cât şi Mihai Stoica sunt încarceraţi la penitenciarul Rahova, în regim închis, fiind condamnaţi în Dosarul Transferurilor. Concret, Stoica a primit trei ani şi şase luni de închisoare, în timp ce Copos a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare.

Gheorghe Popescu, condamnat la o pedeapsă de trei ani, o lună şi zece zile, în acelaşi dosar, şi-a retras cererea de schimbare a regimului de detenţie din cel închis într-unul mai blând, pe care o înaintase la aceeaşi judecătorie.

Pe aceeaşi temă:

Judecarea contestaţiei lui Mihai Stoica, amânată pentru 23 mai: „Fac puşcărie degeaba” 

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, să amâne vineri, judecarea contestaţiei privind anularea pedepsei pentru 23 mai, judecarea contestaţiei depuse de Mihai Stoica.

Mihai Stoica în ofensivă. Managerul a contestat şi la Curtea de Apel Bucureşti pedeapsa primită în dosarul „Transferurilor”

Managerul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, Mihai Stoica, a contestat şi la Curtea de Apel Bucureşti pedeapsa de trei ani şi patru luni primită săptămâna trecută în dosarul „Transferurilor”. Instanţa a stabilit ca termenul pentru judecarea contestaţiei în anulare să fie pe 21 martie. Aceasta este a doua cerere prin care managerul încearcă să scape de pedeapsa cu închisoarea.

Liga lui Mititica. Opt grei din fotbal, aruncaţi după gratii pentru corupţie

Cei mai puternici şi influenţi oameni din fotbalul românesc au ajuns după gratii. Judecătorii Curţii de Apel au fost necruţători chiar şi cu Gheorghe Popescu şi Jean Pădureanu, pentru care procurorii anticorupţie ceruseră la ultimul termen al procesului închisoare cu suspendare.

Graţierea lui Gică Popescu rupe România în două

Politicieni, oameni din fotbal, jurnalişti şi oameni de rând cer graţierea lui Gică Popescu, fost căpitan al echipei naţionale a României, în vreme ce mare parte a opiniei publice crede că „Baciul“ trebuie să-şi ispăşească pedeapsa. Specialiştii nu sunt de acord cu o graţiere, care ar arăta că persoanele publice sunt deasupra justiţiei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite