Gelu Voican Voiculescu, scos de jandarmi cu capul spart din Piaţa Universităţii. Cum l-a întâmpinat mulţimea pe Petre Roman VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi lideri politici au fost prezenţi sâmbătă la troiţa din Piaţa Universităţii din Capitală, pentru a comemora 30 de ani de la Revoluţia din 1989. Fostul premier Petre Roman a fost apostrofat de mulţime, iar Gelu Voican Voiculescu, judecat în dosarul Revoluţiei, a scăpat de furia mulţimii cu ajutorul jandarmilor, dar cu capul spart.

UPDATE Reacţia lui Ion Iliescu 

​Fostul preşedinte Ion Iliescu a reacţionat sâmbătă pe blog după ce Gelu Voican Voiculescu a fost agresat în Piaţa Universităţii, unde venise la o ceremonie de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din 29189. Iliescu susţine că cele întâmplate demonstrează că nici după trei decenii reconcilierea nu este posibilă.


UPDATE 18.00 Gelu Voican Voiculescu a depus plângere împotriva bărbatului care l-a lovit în timp ce se afla în Piaţa Universităţii. Agresorul a fost identificat: are 68 de ani şi urmează să fie audiat, a transmis Poliţia Capitalei.


UPDATE Jandarmeria Capitalei vine cu precizări în urma incidentului din Piaţa Universităţii şi anunţă ca au fost demarate procedurile pentru identificarea agresorului, făcând publică imaginea acestuia

"Incidentul s-a produs în Piaţa Universităţii la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoană a fost lovită cu un obiect în zona capului. În acele momente de îmbulzeală, a fost necesară intervenţia forţelor de ordine, prezente pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, pentru a-l scoate din zonă pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri în vederea identificării agresorului", arată comunicatul transmkis de Jandarmerie.


Preşedintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori şi a discutat câteva minute cu oamenii prezenţi. Un gest similar au făcut premierul Ludovic Orban şi liderul USR Dan Barna. 

La ceremonia de comemorare a victimelor Revoluţiei din 1989 şi-au făcut apariţia şi Gelu Voican Voiculescu, director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, huiduit şi îmbrâncit de foştii revoluţionari prezenţi, dar şi Petre Roman, căruia un bărbat i-a strigat „criminalule“.  

  

Inculpat în Dosarul Revoluţiei pentru crime împotriva umanităţii, Voiculescu a fost nevoit să părăsească zona, după ce a fost huiduit şi lovit, fiind scos de jandarmi cu capul spart. 

Gelu Voican Voiculescu Inquam Photos / George Calin

FOTO Inquam Photos / George Calin

„Criminalule! Mi-ai omorat copiii, nenorocitule!“ „Nu îţi este ruşine, criminalule? Du-te la puşcărie. Ai tupeu să vii aici?“, i-a strigat mulţimea furioasă, în timp ce era scos de jandarmi din mulţime. 

„Sângele vărsat din cauza dumitale... La puşcărie când vă duceţi pentru crimele odioase? Aţi tras în noi? Criminalule“, i-a strigat un bărbat şi lui Petre Roman, care s-a îndepărat dintre revoluţionari. 

Gelu Voican Voiculescu este acuzat de infracţiuni contra umanităţii în Dosarul Revoluţiei. El susţine, însă, că dosarul "este o absurditate", pentru că "o revoluţie nu se dă în judecată".

Te-ar putea interesa şi:

Concertul organizat de institutul lui Iliescu şi Voican Voiculescu a fost anulat după ce a fost contestat, iar Vunk şi Andra s-au retras

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite