Gafa ministrului Educaţiei: Ce a făcut în clipul demonstrativ despre cum trebuie utilizate teste de salivă din şcoli VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video
Foto: Captură video

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a postat pe contul său de Facebook un scurt film în care a vrut să demonstreze, alături de un copil de 10 ani, cum se utilizează testele de salivă pentru COVID-19 care vor fi introduse de joi în şcoli. La un moment dat însă, ministrul varsă pe jos o parte din proba de salivă colectată de la elev.

În prima parte a clipului, care durează circa 3 minute, ministrul mulţumeşte personalului din educaţie, dar şi părinţilor, care vor face aceste testări.

Ministrul Sorin Cîmpeanu prezintă apoi componentele testului de salivă şi afirmă că urmează „să vedem cât de complicat sau cât de simplu este să fie administrat”.

Elevul a lăsat apoi o probă de salivă într-un plic special, iar ministrul a colectat-o cu ajutorul unei pipete.

Însă în momentul în care încearcă să desigileze flaconul unde trebuia amestecată proba cu soluţia specială, o parte din saliva colectată în pipetă se poate observa cum cade. (min. 1:03). 

Ministrul îşi continuie însă demonstraţia, adăugând proba rămasă în flacon, potrivit lui, încercând să urmeze paşii prezentaţi de ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila.

Ulterior pune trei picături pe dispozitivul de testare.

 „Aşadar, administrarea unui test de către o persoană, de către un profesor fără competenţe medicale durează mai puţin de un minut”, a spus Sorin Cîmpeanu, explicând că va aştepta să treacă timpul specificat în instrucţiuni pentru a avea rezultatul testului.

Ministrul îl felicită apoi pe copil, pentru rezultatul negativ al testului şi îl îndeamnă să respecte regulile de igienă sanitară.

De altfel, în clipul încărcat pe pagina de YouTube RTV.ro, mai mulţi internauţi au sesizat şi ei momentul cu pricina.

”A căzut saliva din pipetă”, scrie un internaut.

„Domnu', domnu', vedeţi că la 1:02 vă curge ceva din pipetă ! Aşa e tehnica, trebuie să se scurgă salivă pe catedră, sau pur şi simplu dumneavoastră habar n-aveţi ce faceţi ?”, comentează o altă persoană.

„Asta nu e derulare normală a procesului de învăţământ! Ruşine!”, scrie altcineva.

„Cinci minute pentru fiecare copil. Într-o clasă sunt 25-30 de copii, adică ar însemna să pierdem minim două ore, fără a pune la socoteală cele 15 minute de aşteptare. Şi asta de două ori pe săptămână. Şcoală când mai facem?”, mai scrie o persoană.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite