Gabriela Firea: De la 1 iulie vom monta 20 de corturi de prim ajutor în locurile aglomerate, problema ţânţarilor e complicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Firea FOTO David Muntean
Gabriela Firea FOTO David Muntean

Primarul General al Capitalei a anunţat, sâmbătă, că, de la 1 iulie, în locurile aglomerate din Bucureşti vor fi instalate 20 de corturi de prim ajutor, iar în ceea ce priveşte problema ţânţarilor, e vorba de o licitaţie foarte complicată, a cărei procedură va fi reluată pe 17 iulie.

„Am constituit un grup de lucru pentru siguranţa cetăţenilor. Vom asigura montarea corturilor de prim ajutor, în 20 de locuri aglomerate. Vor fi dotate cu medici, asistenţi, apă, tensiometre”, a spus Gabriela Firea, după prima întâlnire cu directorii din Primărie, conform news.ro.
 
Primarul general al Capitalei a adăugat că la ştranduri, bazine şi piscine se vor face verificări în ceea ce priveşte calitatea apei, iar toţi operatorii din domeniu vor trebui să facă dovada că au salvamari.
 
În legătura cu locurile de joacă şi parcurile Capitalei, Gabriela Firea a arătat că prioritatea este toaletarea arborilor, pentru a nu se întâmpla incidente neplăcute. În plus, toate locurile de joacă vor fi verificate, deoarece există informaţii că unele nu au elemente de siguranţă.
 
Gabriela Firea a spus că, în ceea ce priveşte problema ţânţarilor, există o procedură de licitaţie foarte complicată.
 
„Vechiul contract a expirat în decembrie anul trecut şi nu ştiu de ce nu a început procedura de licitaţie mai devreme. Atribuirea contractului a fost contestată şi s-a refăcut caietul de sarcini. Pe 17 iulie se va relua procedura", a declarat primarul general al Capitalei.  
 
Firea a precizat că a dispus ca, de săptămâna viitoare, printr-o colaborare cu primarii de sectoare şi cu ajutorul Guvernului, prin Prefectura Bucureştiului, "să acţionăm în caz de urgenţă pentru a lua cea mai bună soluţie".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite