Gabriel Păun (Agent Green): Blana ursului e la un tăbăcar din Târgu Secuiesc. E vorba de Arthur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto digi24.ro
Foto digi24.ro

Activiştii din România susţin că blana ursului Arthur, care ar fi fost vânat de prinţul din Austria, este acum la prelucrare la un tăbăcar din Târgu Secuiesc, care n-a avut de-a face vreodată cu o piele atât de mare. În opinia lui Gabriel Păun, preşedintele ONG-ului Agent Green, nu este nicio îndoială că animalul vânat este Arthur, în ciuda faptului că prinţul neagă aceasta.

"Deci este vorba de Arthur, nu ştiu despre ce vorbeşte prinţul acolo. Cred că putea să iasă cu o reacţie un pic mai deşteaptă, pentru că tot ce face este să sporească misterul şi să deschidă portiţa unor noi scenarii, care va ţine subiectul pe tapet încă nişte zile bune, până se va face lumină în acest caz”, a declarat vineri seara, la Digi24, Gabriel Păun.

El a invocat şi o neconcordanţă care ar exista în actele legate de vânarea ursului şi a spus că un scenariu ar fi că s-au împuşcat doi urşi cu aceeaşi derogare, ceea ce ar fi ilegal.

„Este bine că a venit această reacţie a prinţului, este bine că recunoaşte că a venit în România şi nu pe planeta Marte sau în altă parte în timp ce s-a petrecut această partidă de vânătoare, însă ce mă îngrijorează în această declaraţie este că în acte apare, totuşi, un urs de dimensiuni gigantice, cum doar Arthur se califica la asta, şi dacă prinţul vine şi spune că ar fi împuşcat un urs mai mic problemă, înseamnă că avem cel puţin două probleme şi foarte multe scenarii care se deschid din acest moment şi mă refer la faptul că toate femelele la care s-a făcut referire şi plângere de către localnici erau cu pui şi ar fi ilegal să împuşti o femelă cu pui, aşa cum s-a raportat în acte. Unu la mână. Dacă nu este cazul acesta şi este un alt scenariu, înseamnă că s-a împuşcat mai mult de un urs, iar derogarea a fost pentru un singur urs, deci oricum o dai, misterul creşte, suspiciunile sporesc şi apar noi scenarii”, a arătat Gabriel Păun.

Gabriel Păun a mai declarat vineri seara la Digi24 că tăbăcarul din Târgu Secuiesc care pregăteşte blana ursului pentru ca aceasta să ajungă apoi la vânător, în Austria, spune că nu a mai văzut o blană de o asemenea dimensiune, aşa că toată operaţiunea de export se va face peste câteva săptămâni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite